Vágólapra másolva!
Kovács Ágnes megtisztelőnek tartja az iránta megnyilvánuló hatalmas médiaérdeklődést, a megannyi megkeresést, de megértést kér, és a sajtószereplés helyett az egy hét múlva kezdődő debreceni rövidpályás Eb-re szeretne koncentrálni.

Erről a FINA, a nemzetközi szövetség által a doppingvád alól szerdán felmentett olimpiai, világ- és Európa-bajnok mellúszó az MTI-nek beszélt, leszögezve, hogy most már százszázalékosan a versenyzésre akar összpontosítani, mert minél jobb eredményt akar elérni a kontinensviadalon, hazai közönség előtt.

"Köszönöm a támogatást a sportbarátoknak, a sporttársaknak, a szurkolóknak, akik a nehéz időszakban is kitartottak mellettem. Külön köszönet jár a Magyar Úszó Szövetség elnökének, Gyárfás Tamásnak és főtitkárának, Ruza Józsefnek, az ügy kapcsán a maguk területén nyújtott erőn felüli helytállásukért. Nagyon jólesett a MÚSZ fegyelmi bizottsága tagjainak lojalitása, hogy igazi sportemberként kezelték az ügyemet. Én tanultam az esetből, s bízom benne, hogy ez példaértékű lesz más sportolóknak, és azok számára is, akiknek a kezében van a sportolók sorsa" - mondta Kovács Ágnes, aki nyilatkozott a versenyzői pályafutása folytatásáról is.

"Örülök, hogy vége a hercehurcának, örülök a FINA ártatlanságomat megerősítő felmentő ítéletének, most már az úszásé a főszerep. A debreceni Eb után kéthetes karácsonyi pihenő következik, majd indul a jövő év az új feladatokkal. Bízom benne, hogy lelkileg és fizikailag is regenerálódom, hogy újult erővel kezdhessem 2008-at. Az augusztusi pekingi olimpia még messze van, nagyon jó lenne a negyedik olimpiámon is részt venni" - fogalmazott Kovács Ágnes.