Vágólapra másolva!
Az első helyen kiemelt svájci Martina Hingis és a hetedikként rangsorolt orosz Anna Kurnyikova is bejutott a női teniszezők részére kiírt, 2 millió dollár összdíjazású WTA-világbajnokság elődöntőjébe, New Yorkban. Párosban ugyanők, egymás oldalán jutottak a döntőbe, egyéniben pedig egymással meccselnek a fináléért.

Fotó: Reuters

Hingis rövid megingása idején

- Nagyon jól kezdtem, de azután az ellenfelem egyre jobb lett. Tudta, hova mennek a labdáim, eredményesen adogatott, és keveset hibázott a hálónál. A harmadik játszmában aztán mindent elölről kezdtem, igyekeztem nagyon erőseket ütni - mondta a mérkőzés után Hingis.

- A legfontosabb a győzelem volt. A harmadik játszma előtt úgy gondoltam, hogy fiatalságom révén én leszek a frissebb. Szerencsére még maradt elég energiám - értékelt a svájci klasszis, aki 1998-ban már győzött egyesben a WTA-világbajnokságon, s tavaly csak a fináléban kapott ki az idén már az első körben búcsúzó amerikai Lindsay Davenporttól.

A másik összecsapáson Kurnyikova meglepően könnyen búcsúztatta a negyedik kiemelt spanyol Conchita Martinezt, aki a második szettben nem tudott játékot nyerni. Az orosz játékos először került be a WTA-vb elődöntőjébe, ahol párostársával, azaz Hingisszel találkozik.

Fotó: Reuters

Kurnyikova sikerei csúcsán

- Megtanultam, hogy ne izguljam el a mérkőzéseket. Türelmes voltam. Nagyon elégedett vagyok a teljesítményemmel - fogalmazott az orosz teniszező.

Kurnyikova végig fölényben volt, alapvonaljátéka ellen nem talált ellenszert a 28 éves spanyol riválisa. A 19 éves orosz szépség számára az elődöntő igazi kihívást jelent, hiszen Hingis ellen rendkívül rossz a mérlege: 11 meccsből csak egyet - azt is még 1998-ban - nyert meg.

- Szerencsésnek és hibátlannak kell lennem. Mindent nekem kéne megcsinálnom, mert Martina semmit sem ad ajándékba. Nagyon nehéz lesz legyőzni őt - mondta Kurnyikova.

Kurnyikova 68, Hingis 95 perc alatt jutott az egyéni elődöntőbe.

Párosban a címvédő Hingis, Kurnyikova kettős sima győzelemmel jutott a New York-i viadal döntőjébe, így biztos, hogy egyikőjük két fináléban lesz érdekelt az idényzáró WTA-világbajnokságon.

WTA-vb, egyéni, negyeddöntők:
Hingis (svájci, 1.) - Tauziat (francia, 6.) 6:1, 6:7 (2-7), 6:2
Kurnyikova (orosz, 7.) - Martinez (spanyol, 4.) 6:4, 6:0

páros, elődöntő:
Hingis, Kurnyikova (svájci, orosz, 2.) - Raymond, Stubbs (amerikai, ausztrál, 3.) 6:4, 6:2

(MTI)

Ajánló:

A New York-i torna a wtatour.com-on