Vágólapra másolva!
Hároméves profi pályafutásának legnagyobb sikerét érte el a szlovák Daniela Hantuchova, aki döntőbe jutott az Indian Wells-i szupertornán. A 18 éves tehetség a svájci Gagliardit verte, míg a másik ágról Martina Hingis jutott a fináléba, miután egy óra sem kellett neki ahhoz, hogy túljusson Monica Selesen.

Fotó: EPA
Fotó: EPA
A szlovák Hantuchova élete első WTA-döntőjét ünnepelhette

A másik, könnyebb ágról a 18 éves szlovák Daniela Hantuchova jutott a fináléba, miután 4:6, 6:0, 6:4-re verte a svájci Gagliardit. Az ifjú tehetség pályafutása első WTA-döntőjébe jutott ezzel. "Nagyon kemény meccs volt, mert Emmanuelle jól játszott, ráadásul a játék feltételei is nehezek voltak az erős szél miatt. Főleg az első szettben nem éreztem, hogyan is kell megütnöm a labdákat. Tavaly az volt a célom, hogy a legjobb húsz közé kerüljek - már ott vagyok! Most egy lépéssel előrébb szeretnék tervezni" - nyilatkozta a győztes.

A férfiak harmadik fordulójában az igazi meglepetést Marat Szafin kiesése jelentette, igaz az már kevésbé tartozik a meglepetés kategóriájába, hogy Tim Henman győzte le. A britek elsőszámú teniszezője 7:6, 6:4-re nyert úgy, hogy első adogatásainak 63 százaléka jól sikerült.

"Tényleg jól játszottam az első szett rövidítésében, de hozzá kell tenni, Marat sok lehetőséget is hagyott a számomra" - értékelt Henman, akinek következő ellenfele Gaston Gaudio lesz.

Az ausztrál Lleyton Hewitt meglepően könnyen győzte le az utóbbi hetekben kiváló formában teniszező amerikai Jan-Michael Gambillt (6:2, 6:4), s a negyeddöntőben a Sávolt Attilát, majd tegnap éjjel a svájci Roger Federert búcsúztató svéd Thomas Enqvist ellen lép pályára. Kicsit nyögvenyelősen, de győzött Pete Sampras is, a Grand Slam-király 6:3, 3:6, 7:5-re verte a francia Santorót.

Eredmények, Indian Wells (2,1 millió dollár):
Férfiak, 3. forduló:
Kafelnyikov - Chela 7:6, 6:4
Gaudio - Boutter 7:6, 2:6, 6:1
Enqvist - Federer 6:4, 6:3
Hewitt - Gambill 6:2, 6:4
Henman - Safin 7:6, 6:4
Schüttler - Rios 6:2, 6:2
Sampras - Santoro 6:3, 3:6, 7:5
T. Martin - Kucera 7:5, 6:2
Nők, elődöntők:
Hantuchova - Gagliardi 4:6, 6:0, 6:4
Hingis - Seles 6:3, 6:2

Pincési László

Korábban:

Enqvist megállította Sávoltot

Fórum:

Tenisz