Vágólapra másolva!
Egy hónappal az idei szezon utolsó tenisz Grand Slam-tornája előtt a női világranglista első 104 játékosa közül 101-en jelezték, ott lesznek a viadalon. A US Opent a jelen állás szerint csupán Martina Hingis, Anna Kurnyikova és Tatjana Panova hagyja ki.

Az amerikai nyílt teniszbajnokság, a US Open szervezői hivatalosan is bejelentették, egy hónappal az év utolsó Grand Slam-viadala előtt a hölgyek élmezőnyéből eddig csupán hárman mondták vissza a szereplést. Azaz a világranglista első 104 teniszezője közül 101-en ott lesznek New Yorkban.

A három hiányzó sérülés miatt nem léphet pályára Flushing Meadow-ban: Martina Hingis, az 1997-es bajnok hosszú ideje nem játszik, de sérült a két orosz, Anna Kurnyikova és Tatjana Panova is.

Ott lesz viszont a címvédő Serena Williams és nővére, Venus, akik tavaly egymás ellen fináléztak. A nagy nevek közül mindenki jelezte szereplését, így a GS-győztesek közül Szeles Mónika, Jennifer Capriati, Lindsay Davenport, Justine Henin-Hardenne, Conchita Martinez, Mary Pierce és Iva Majoli is ütőt ragad az Újvilágban.

A viadal augusztus 25-én kezdődik, a kiemelési listát és a sorsolást egy héttel előtte készítik el a szervezők.