Vágólapra másolva!
Az első helyen kiemelt, világranglista-vezető belga Justine Henin-Hardenne és - némi meglepetésre - az orosz Szvetlana Kuznyecova jutott az 585 ezer dollár összdíjazású dubai női tenisztorna döntőjébe. Henin-Hardenne azt az amerikai Meghann Shaughnessy-t verte két sima játszmában, aki az első fordulóban Kapros Anikót, a másodikban pedig Mandula Petrát búcsúztatta.

Bogotában a negyeddöntő jelentette a végállomást az előző fordulóban Czink Melindát búcsúztató spanyol Conchita Martínez-Granadosnak, akit a francia Emilie Loit győzött le. Az elődöntőben Loit a második helyen kiemelt spanyol Sanchez Lorenzo ellen lép pályára, a másik ágon a kolumbiai Zuluaga ellenfele a szlovák Kurhajcova lesz.

A férfiak a 594 ezer euró összdíjazású marseille-i tornáján a szlovák Dominik Hrbaty és a svéd Robin Söderling után a hazai közönség előtt szereplő Arnaud Clément, majd a nyolcaddöntőben az orosz Marat Szafint búcsúztató svéd Jonas Björkman került a legjobb négy közé. Az elődöntő párosítása: Söderling (svéd)-Clément (francia, 7.), Björkman-Hrbaty (szlovák).

A brazil Costa do Sauipe pályáin a papírformának megfelelően a hazai közönség előtt szereplő, harmadik helyen kiemelt Gustavo Kuerten és a negyedikként rangsorolt argentin Agustin Calleri jutott döntőbe. A 2002-ben győztes brazil sztár, az idén másodszor került fináléba ATP-viadalon: két hete Chilében két játszmában kikapott Fernando Gonzaleztől. A Roland Garros háromszoros bajnoka és Calleri eddig négyszer játszottak, s Kuerten vezet 3-1-re.

WTA-torna, Dubai (585 ezer dollár, kemény pálya), elődöntő:
Henin-Hardenne (belga, 1.) - Shaughnessy (amerikai) 6:4, 6:2
Kuznyecova (orosz) - Szugijama (japán, 5.) 6:0, 7:5

WTA-torna, Bogota (170 ezer dollár, salak), negyeddöntő:
Zuluaga (kolumbiai, 1.) - Castano (kolumbiai) 6:3, 6:0
Sanchez Lorenzo (spanyol, 2.) - Popadic (horvát) 3:6, 6:4, 6:0
Loit (francia, 3.) - Martínez-Granados (spanyol) 7:6, 6:7, 6:2
Kurhajcova (szlovák) - Cervanova (szlovák, 6.) 6:4, 7:6

ATP-torna, Marseille (594 ezer euró, fedett, kemény pálya), negyeddöntő:
Björkman (svéd) - Rosset (svájci) 7:5, 6:3
Clément (francia, 7.) - Martin (spanyol) 6:3, 6:2
Hrbaty (szlovák) - Mirnyij (fehérorosz, 4.) 6:3, 7:6 (12-10)
Söderling (svéd) - Gonzalez (chilei, 5.) 7:6 (7-5), 6:3

ATP-torna, Costa do Sauipe (380 ezer dollár, salak), elődöntő:
Kuerten (brazil, 3.) - Acasuso (argentin) 6:4, 6:3
Calleri (argentin, 4.) - Horna (perui) 6:4, 5:7, 6:1.