Vágólapra másolva!
Már a július 23-i dátum is veszélybe került: alighanem ennél is később védheti meg a Nemzetközi Boksztanácsnál (WBC) őrzött nehézsúlyú világbajnoki címét Vitalij Klicsko az amerikai Hasim Rahman ellen, mivel az Amerikában készülő ukrán óriás sérülése a reméltnél lassabban javul.

Az összecsapás eredetileg április 30-ra volt kitűzve, de Klicsko márciusban, edzés közben lábsérülést szenvedett. Így a találkozót előbb június 18-ra, majd július 23-ra halasztották, most pedig úgy tűnik, még ennél is később lép kötelek közé a két bokszoló a New York-i Madison Square Gardenben. A legutóbbi időpont várható módosításáról a moszkvai Szport Ekszpressz adott hírt szerdán, az ukrán bokszolóra hivatkozva, aki úgy nyilatkozott, még távolról sincsen olyan állapotban, hogy a július végi fellépésre igent mondhatna.

"Sérülten ringbe szállni Rahman ellen, gondolom, ezt mindenki belátja, nem valami jó ötlet" - fogalmazott az idősebb Klicsko testvér. "Én százszázalékos állapotban akarok lenni, amikor a kötelek közé lépek, mert nem szeretnék utólag mentegetőzni."

Vitalij tavaly áprilisban, Los Angelesben a dél-afrikai Corrie Sanders legyőzésével szerezte meg a WBC övét, amelyet négy hónapja Las Vegasban az angol Danny Williams ellen megvédett. A 32 éves Rahman, aki 2001-ben a Lennox Lewis elleni szenzációs diadallal érte el legnagyobb sikerét, négymillió dollár kért a fellépésért, végül 2,15 millióban állapodott meg a szervezőkkel. A 33 esztendős Klicsko ötmillióra számíthat.