Vágólapra másolva!
Azután, hogy csütörtökön a tőröző Juhász Attila kikerült a jövő heti vívó Európa-bajnokságra készülő magyar keretből, pénteken a kardozó Decsi Tamás egyéni versenyre leadott nevezését vonta vissza Szabó Bence szövetségi kapitány.

"Engedélyem nélkül, sőt határozott tiltásom ellenére elindult Szófiába Világkupa-versenyre, ezért úgy döntöttem, hogy csak csapatban szerepelhet az Eb-n, egyéniben pedig a tartaléknak jelölt Kósa Miklós kap bizonyítási lehetőséget" - mondta a szakvezető.

"Tominak szüksége lett volna világranglista-pontokra, hogy az őszi vébén kiemelt lehessen, márpedig a bulgáriai verseny könnyűnek ígérkezett. Úgy véltem, szakmailag indokolható ez a verseny. Amikor a határ közelében telefonon utolért minket a szövetségi kapitány, azonnal visszafordultunk" - - reagált a kapitányi döntésre Decsi István, a versenyző édesapja, egyben edzője.

"Teljesen mindegy, hogy igazuk van-e szakmailag vagy nem, én vagyok a kapitány, nekem kell meghoznom a döntéseket, és vállani értük a felelősséget. Egyébként könnyen belátható, hogy mennyire nem helyes szombaton és vasárnap is versenyezni, amikor egy hazai rendezésű Európa-bajnokságon a következő szerdán már pástra kellene lépni. Döntésem végleges" - szögezte le Szabó.

A tőrözők csapatversenyébe jelölt Juhász Attila azért került ki csütörtökön a csapatból, mert a kapitány kérése ellenére nem akart beköltözni a válogatott majdani otthonául szolgáló szállodába, s ragaszkodott hozzá, hogy a viadal előtti napon is a családjával maradhasson.

a magyar csapat
férfi tőr: Berjozkin Anton, Mazza Lorenzo, Huszka Zsombor, Szabados Gábor
női tőr: Mohamed Aida, Varga Gabriella, Knapek Edina, Varga Katalin, Berta Adrienn (tartalék)
férfi párbajtőr: Imre Géza, Boczkó Gábor, Fekete Attila, Kovács Iván, Pádár Tamás (tartalék)
női párbajtőr: Tóth Hajnalka, Révész Júlia, Szász Emese, Kiskapusi Dóra (csak egyéniben), Hormay Adrien (csak csapatban)
férfi kard: Nemcsik Zsolt, Lengyel Balázs, Fodor Kende, Kósa Miklós (csak egyéniben), Decsi Tamás (csak csapatban)
női kard: Csaba Edina, Nagy Orsolya, Varga Dóra, Sznopek Gabriella, Gergácz Veronika (tartalék).