Vágólapra másolva!
A hétvégén mind a női, mind a férfisíelőknél megkezdődött a Világkupa-idény. A söldeni viadalon szombaton a szlovén Tina Maze, vasárnap az osztrák klasszis, Hermann Maier diadalmaskodott a két nem óriásműlesikló számában.

A szlovén Tina Maze sikerével ért véget szombaton a söldeni Világkupa óriásműlesikló száma. A nagy favoritnak tartott finn Tanja Poutiainen hiába remekelt az első futamban, a második futamot elrontva mindössze a 11. lett.

A második helyen a háromszoros olimpiai bajnok horvát Janica Kostelic végzett, mindösse 0.34 másodperccel lemaradva Maze mögött. A harmadik a tavalyi összetett Világkupa-győztes svéd Anja Pärson lett.

Érdekesség, hogy három esztendővel ezelőtt szintén Maze végzett az élen Söldenben, akkor azonban holtversenyben kellett megosztoznia az első helyen a norvég Andrine Flemmennel, illetve az osztrák Nicole Hosppal.

Vasárnap a férfiak következtek, a győzelmet a kétszeres olimpiai bajnok osztrák Hermann Maier szerezte meg, letaszítva az élről az első futam után még élen álló kétszeres világbajnok amerikai Bode Millert. A harmadik az osztrák Rainer Schönfelder lett.

eredmények, alpesisí-Vk, Sölden
óriásműlesiklás
1. Hermann Maier (osztrák) 2:17.60
2. Bode Miller (amerikai) 2:17.67
3. Rainer Schönfelder (osztrák) 2:17.78

női óriásműlesiklás
1. Tina Maze (szlovén) 2:24.53
2. Janica Kostelic (horvát) 2:24.93
3. Anja Pärson (svéd) 2:25.03.