Vágólapra másolva!
Bejelentette visszavonulását Vitalij Klicsko, a Bokszvilágtanács (WBC) ukrán nehézsúlyú világbajnoka. A 34 éves klasszis kedden térdműtéten esett át az Egyesült Államokban, melynek során kiderült, hogy elhúzódó sérülése súlyosabb a feltételezettnél, ugyanis elszakadt a keresztszalagja.

"Az elmúlt időszakban többet kellett küzdenem az egészségügyi problémáimmal, mint a szorítóban ellenfeleimmel. A csúcson szeretném abbahagyni" - mondta a profi pályafutását 35 győzelemmel és 2 vereséggel befejező ökölvívó, aki a hétvégén edzés közben sérült meg újra, így harmadik alkalommal is el kellett halasztani az ezúttal most szombatra kiírt címmérkőzését az amerikai Hasim Rahman ellen.

A WBC vezetői egy nappal ezelőtt úgy határoztak, hogy ha Klicsko - aki tavaly áprilisban a dél-afrikai Corrie Sanders legyőzésével szerezte meg az övet, és decemberben meg is védte az angol Danny Williamsszel szemben - nem épül fel 90 napon belül, akkor az első számú kihívóként számon tartott Rahmant (41 győzelem, 5 vereség, 1 döntetlen) illeti a vb-cím.