Vágólapra másolva!
Hasim Rahman és menedzsmentje várakozásai ellenére a Bokszvilágtanács (WBC) nem fosztotta meg Vitalij Klicskót világbajnoki címétől, és újabb kilencven nap haladékot adott az ukránnak, hogy összemérje az erejét kihívójával. Rahman és promótere, Don King heves kirohanással reagált a hírre, de nem rejtette véka alá a véleményét John Ruiz, a WBA világbajnoka sem.

Vitalij Klicsko vasárnap térdsérülésre hivatkozva mondta le a november 12-re kiírt mérkőzést, amivel komoly visszhangot váltott ki, ugyanis korábban az áprilisra és a júliusra tervezett ütközetet is az ő egészségügyi gondjai miatt napolták el. Könnyen elképzelhető volt, hogy a WBC Don Kingék várakozásainak megfelelően megfosztja címétől az ukrán óriást, és Rahmant teszi meg világbajnokká. Ez azonban egy ideig biztosan nem következik be, hiszen Jose Sulaiman, a WBC elnöke hétfő este egy mexikóvárosi sajtótájékoztatón bejelentette, hogy Klicsko kilencven nap haladékot kapott a Rahman elleni kötelező címvédő mérkőzésének megrendezésére. "Ez a korrekt döntés, hiszen nem veszítheti el valaki automatikusan a világbajnoki címét csak azért, mert megsérült" - nyilatkozta Sulaiman. A helyzet várhatóan szombaton válik egyértelművé, amikor a felek Las Vegasban közösen tanácskoznak, s addigra már meglesz a Klicsko állapotáról felállított pontos orvosi diagnózis.

A bejelentés alaposan felbőszítette a kihívót és stábját. A bokszvilág legbefolyásosabb promótere, Don King szerint a WBC fittyet hány a saját szabályzatára, Rahman pedig - nem először - gyávának és hazugnak nevezte Klicskót, akit információik szerint az elmúlt hetek edzésein többször is leütöttek, és kizárólag gyenge formája miatt mondta le az összecsapást.

Nem maradhatott ki az idősebbik Klicsko fivér gyalázásából John Ruiz, a WBA világbajnoka sem, aki egyébként szintén King istállóját erősíti. "Nem hiszem, hogy a profi ökölvívásban bárkit is meglepne Klicsko legújabb húzása. Érdekes módon neki mindig megfájdul valamije, szerintem itt lenne az ideje, hogy a szivét is megvizsgáltassa. Egy világbajnoknak a legjobbakkal kell bokszolnia, ő azonban senkivel nem akar kiállni, aki veszélyes lehet rá. A cím most már Rahmant illetné meg, Klicskónak pedig fizetnie kellene neki a sok hiábavaló felkészülésért."