Vágólapra másolva!
Kiválóan szerepeltek tornászaink a cottbusi Világkupa pénteki selejtezőjében: Berki Krisztián lólengésben a második, Gál Róbert ugrásban ugyancsak a második, talajon az ötödik, a nőknél Gombás Laura talajon a hatodik legmagasabb pontszámmal lett finalista.

A lólengésben Európa-bajnok és vb-4. helyezett Berki Krisztiánnak nem sikerült hibátlanul a gyakorlata, de így is 15,250 pontot kapott, s a szer selejtezőjében ennél csak a román Popescut értékelték többre, 15,400-re. A talajon vb-bronzérmes Gál Róbertnek az elmúlt napokban a tatai edzőtáborban érdemes volt az ugrásra koncentrálnia, a munkának meg lett az eredménye, ugyanis 16,050 ponttal a második helyen került döntőbe. S talajon is ott lesz a fináléban, 14,750-tel az ötödik legmagasabb pontszámmal kvalifikálta magát.

Ám Gál mégsem örülhetett felhőtlenül: "Sajnos az Achilles-inam nagyon fáj, de bízom benne, hogy kibírja az előttem álló két napot, a két finálét" - mondta el a pénteki versenynap után.

Óriási meglepetésre került fináléba a nőknél talajon a szombathelyi Gombás Laura, aki mindössze a nemzetközi rutinszerzés céljával érkezett Cottbusba. Ehhez képest Gombás 13,625-tel a hatodik helyen jutott a legjobb nyolc közé.

Hidvégi Vid lólengésben 14,450-nel 10., Király Roland gyűrűn 14,900-zal 11. lett a selejtezőben, így ők ketten nem lesznek ott a hét végi döntőkben. Hidvéginek 14,700, Királynak 15,350 kellett volna a finálés fellépéshez.