Társoldalunk:

Szávay párosban már US Open-elődöntős

2007.09.04. 18:30

Eredmény:
Szávay Ágnes, Vladimira Uhlirova (magyar, cseh, 14.) - Stephanie Foretz, Jaroszlava Svedova (francia, orosz) 3:6, 6:3, 6:3

Szávayék kezdték a mérkőzést, s a magyar remek adogatásainak köszönhetően pillanatok alatt hozták is az első játékot, de nem rontotta el a másik fél sem a szervát (1:1).

Uhlirova következett, 80 mérföld közeli szerváival gyorsan 40:0 lett az állás, hogy aztán két labdamenetet elrontva kicsit izgulósan hozza a menetet (2:1). Foretz következett, aki hiába bombázott 100 mérföldes erővel az ellenfél térfelére, csak nehezen hozta adogatását (2:2).

Annál könnyebben vesztette el Szávay, aki pontot sem csinált szervája során - brékelőny az ellenfélnél (2-3). Jól jött a pihenő, a magyar, cseh kettős elszántan ment vissza térfelére, ám 15:0, majd 30:15 után sem sikerült visszavenni az elveszített játékot (2:4).

A vesszőfutás Uhlirova adogatásánál is folytatódott (2:5), ám Foretz adogatását végre sikerült elvenni (3:5), ám Szávay ismét rontott, a szett 32 perc alatt elúszott (3:6).

Érdekesség: ez volt Szávay első vesztett játszmája az idei US Openen.

A második játszmát a Foretz, Svedova kettős hibátlanul kezdte (0:1), erre válaszul végre Szávay is megemberelte magát, s hozta szervajátékát (1:1), nem különben az ellenfél is, igaz, csak kétszeri egyenlő állás után (1:2). De ez nem vette el Foretzék kedvét, akik Uhlirova adogatását elnyerve ismét brékelőnyre tettek szert (1:3).

Úgy tűnt, nincs megállás: Svedova szervajátéka akár pillanatok alatt eldőlhetett volna, szerencsére Ágiék nem így gondolták, s 15:40-ről felállva ismét saját kezükbe vették sorsukat (2:3). Sőt, Szávay ha nehezen is, de hozta adogatását (3:3).

S ha egy üzlet beindul: két nagy csatában már nálunk a komolyabb előny (5:3), sőt, Svedova adogatását is sikerült elvenni, így 1-1 a szettek aránya.

Jól kezdődött a döntő játszma, gyorsan 1:0-s vezetésre tett szert a magyar, cseh páros, ezt egy gyors brékkel megtoldva, s ismét hozva a saját adogatást komolyabb előnyhöz jutott (3:0).

Egy elvesztített játék is belefért, hiszen jött az újabb siker (4:1). Svedova adogatásai ellen 0:40-ig nem volt ellenszer, de végül csak egyenlő után sikerült szépíteni (4:2). Nem lett volna szabad túlságosan megnyugodni, Uhlirova ugyanis majdnem elbukta adogatását. De nem tette, 5:2, már csak egy játék kell az elődöntőhöz.

Foretzék adoigatójátékát nem kellett meghajtani (5:3), Szávayét viszont igen, a magyar lány vezérletével sikerült is begyűjteni az utolsó játékot.

Ezzel a Szávay Ágnes, Vladimira Uhlirova páros 3:6, 1:3-ról felállva megnyerte az összecsapást, az elődöntőben következhet a Csan Jüng-csan, Csia Jüng-csuang tajvani kettős.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK