Vágólapra másolva!
Hévízen, a Hotel Palace konferenciatermében zajló nagymesterversenyen hétfőn a hatodik fordulóval megkezdődött a viadal második félideje. Almási Zoltán sötéttel legyőzte az izraeli Viktor Mihalevszkjt. Nagymesterünk hadereje uralta a sakktáblát, a lebonyolítás után létrejött végjátékot jó technikával megnyerte, átvette a vezetést. Rossz rajt után magához tért a román Liviu-Dieter Nisipeanu, az éllovas német Arkadij Naiditsch ellen győzött.  Balogh Csaba hatodik partija is remivel végződött. A hetedik játéknapon Almási-Naiditsch, Balogh-Nisipeanu párharcok lesznek.

A vasárnapi szabadnap után hétfőn folytatódott a pontvadászat a hévízi Palace Hotelben. Almási Zoltán remek játékkal másodszor is legyőzte Viktor Mihalevszkjt. Az izraeli nagymester ezúttal nem bocsátkozott megnyitáseméleti párbajba, de a vezérgyalog megnyitás sem váltotta be reményeit. Almási gyorsan átvette a kezdeményezést, a sötét tisztek aktivitása egyre fenyegetőbb lett. A lebonyolítás után Almásinak két futója lett ellenfele bástyájával szemben, a technikailag nyert végjátékot pontos játékkal vezette győzelemig, és átvette a vezetést.

A románok Európa-bajnoka, Liviu-Dieter Nisipeanu megszerezte második győzelmét. A spanyol megnyitású játszmában világos a királyszárnyon kezdeményezett, míg az éllovas Arkadij Naiditsch a vezérszárnyon keresett ellenjátékot. A fenyegetően felvonult világos bástyák akciója végül döntő támadáshoz vezetett. A kivitelezésbe egy is hiba becsúszott, végül végjátékban nyert Nisipeanu és fosztotta meg veretlenségétől Naditschot. Hatodszor is remizett Balogh Csaba. Ezt annak is köszönhette, hogy a spanyol Francisco Vallejo Pons nem ütötte le a minőséget.

A 6. forduló eredményei:
Liviu-Dieter Nisipeanu (román, 2684) - Arkadij Naiditsch (német, 2638) 1 - 0 (Spanyol megnyitás, 55)
Viktor Mihalevszkij (izraeli, 2632) - Almási Zoltán (magyar, 2667) 0 - 1 (Vezérgyalog megnyitás, 70)
Balogh Csaba (magyar, 2575) - Francisco Vallejo Pons (spanyol, 2675) döntetlen (Spanyol négyeshuszárjáték, 31)

A verseny állása:
1. Almási Zoltán 4 pont
2-3. Arkadij Naiditsch és Liviu-Dieter Nisipeanu 3,5
4. Balogh Csaba 3
5-6. Francisco Vallejo Pons és Viktor Mihalevszkij 2

A 7. forduló párosítása:
Almási - Naiditsch
Balogh - Nisipeanu
Vallejo Pons - Mihalevszkij