Vágólapra másolva!
Csütörtökön kezdődik a Papp László Sportarénában a Legendák csatája elnevezésű tenisz szeniortorna, amelyen két olyan legendás játékost is láthatnak a rajongók, mint Björn Borg és John McEnroe.

A pénteki programban kerül sor a Borg-McEnroe összecsapásra. A kötélidegzetű, szinte rezzenéstelen arcú svéd és a vitáiról, no meg a zseniális játékáról ismert balkezes amerikai klasszis párharcainak is köszönhető, hogy a hetvenes években újra világhódító útra indult a tenisz. A két feledhetetlen sztár minden bizonnyal Budapesten csap össze utoljára, mert Borg jövőre már nem indul a sorozaton.

Mellettük olyan klasszisok mutatják be tudásukat, mint Pat Cash, Henri Leconte, Sergi Bruguera, Goran Ivanisevic, Guillermo Vilas és Thomas Muster.

Az idén 12 állomásból álló versenyen azok a korábbi kiválóságok vehetnek részt, akik egyesben Grand Slam-finálét játszottak, Davis-kupát nyertek vagy éppen világelső voltak. Jövőre tovább bővül majd a mezőny: olyan "ifjabb" klasszisok csatlakoznak a sorozathoz, mint Pete Sampras, Michael Chang, Stefan Edberg és Jevgenyij Kafelnyikov.

McEnroe már a sajtótájékoztatón is nagy formában volt:


A Papp László Arénéban a viadal nyolcfős mezőnye két csoportban küzd egymással: a Zöld kvartettben az egykori wimbledoni kiválóságok, Borg, McEnroe, Cash és Ivanisevic kaptak helyet, míg a Roland Garros csillagai, Bruguera, Muster, Vilas valamint Leconte a Vörös csoportban mérik össze tudásukat. A körmérkőzések után a legjobb két játékos jut tovább. Vasárnap a második helyezettek a harmadik helyért játszanak, majd Mansour Bahrami "teniszbűvész" bemutatója után a finálé zárja a vetélkedést.

A játékosok bevonulása és Temesvári Andrea véleménye a sztárokról:


A program, csütörtök:

Bruguera (spanyol) - Vilas (argentin)
Muster (osztrák) - Leconte (francia)
Ivanisevic (horvát) - Borg (svéd)
McEnroe(amerikai) - Cash (ausztrál)

péntek:
Leconte - Vilas
Muster - Bruguera
Borg - McEnroe
Ivanisevic - Cash

szombat:
Muster - Vilas
Borg - Cash
Leconte - Bruguera
McEnroe - Ivanisevic

vasárnap:
a 3. helyért, döntő

Az összecsapások 15.30-kor kezdődnek.