Vágólapra másolva!
Az amerikaiak legendás kerékpárosa, Lance Armstrong úgy véli, a 2007-ben Tour de France-győztes jelenlegi klubtársának, Alberto Contadornak van még mit tanulnia.

Ezt támasztja alá, hogy a vasárnap zárult rangos Párizs-Nizza viadalon a spanyol bringás úgy lett összetettben negyedik, hogy az utolsó előtti szakaszon nagyot hibázott, és emiatt elveszítette összetettbeli első helyét. Contador maga is elismerte, hogy elfelejtett enni az etap során, így pedig elfogyott az energiája a végére.

"Contadornak sokat kell még tanulnia. Ő a világ legjobbja ugyan, de egy negatív jellemvonása azért van, nevezetesen az - és ezt nagy tisztelettel mondom -, hogy túlságosan ideges. Túl erős ahhoz, hogy idegeskedjen" - fogalmazott a hétszeres Tour de France-bajnok.

A három és fél év kihagyás után visszatérő Armstrong és asztanás csapattársa a jövő heti Kasztíliai körversenyen szerepel először együtt. Contador maga kérte, hogy az amerikai is ott legyen, így "teszteljék a csapategységet". Az eredeti tervek szerint Armstrong és a jelenkor egyik legjobbja csak a júliusi Touron szerepelt volna együtt. Contador még korábban jelezte: csak akkor fogadja el a texasi kerekes jelenlétét, ha ő marad a csapat elsőszámú versenyzője, máskülönben eligazol.