Vágólapra másolva!
Szávay Ágnes hétfői búcsúja után kedden az ötödik helyen kiemelt Czink Melinda is kiesett egyesben az első fordulóban, a 220 ezer dollár összdíjazású portugáliai salakpályás tenisztornán.

A világranglistán 54. magyar versenyző a svájci a svájci Stefanie Vögele ellen lépett pályára, s a viadal honlapja szerint két játszmában, 1:39 óra alatt kapott ki tőle.

Czink teljesítményéről sokat elárul, hogy hiába vette el riválisa adogatását háromszor is a meccs során, ő hatszor veszítette el a sajátját, így sima vereséget szenvedett. Szávay, aki a viadal első kiemeltje volt, a lett Anastasija Sevastovától kapott ki nagy meglepetésre, három játszmában.

Mindkét magyar a párosban vigasztalódhat: Czink és a spanyol Arantxa Parra Santonja már hétfőn továbbjutott a második fordulóba, míg Szávay Magdalena Rybarikovával az oldalán kedden kora este mutatkozik majd be.

eredmény, egyes, 1. forduló (a 16 közé jutásért):
Vögele (svájci) - CZINK (5.) 6:4, 6:3

A negyedik helyen kiemelt amerikai Venus Williams győzelemmel tért vissza térdsérüléséből, miután kedden könnyedén nyert a svájci Patty Schnyder ellen a kétmillió dollár összdíjazású salakpályás római női torna második fordulójában. A 29 éves, hétszeres Grand Slam-győztes legutóbb a miami viadal döntőjében játszott április 3-án.

Nővére, Venus után a világelső Serena Williams is győzelemmel tért vissza térdsérüléséből, miután két szettben verte a svájci Timea Bacsinszkyt. A 28 éves, 12-szeres Grand Slam-győztes legutóbb 94 napja, az Australian Open megnyert döntőjében játszott. A 20 esztendős, magyar származású Bacsinszky az első szettben ráijesztett Williamsre, 4:1-re elhúzott, szettlabdája is volt, ám a világelső fordított, majd a második játszmát már könnyedén nyerte.

Nem jutott a legjobb 16 közé ugyanakkor a címvédő Dinara Szafina: a harmadikként rangsorolt orosz játékos a román Alexandra Dulgheruval szemben maradt alul.

eredmények, 2. forduló (a 16 közé jutásért):
Dulgheru (román) - Szafina (orosz, 3.) 6:4, 6:7 (5-7), 6:1
V. Williams (amerikai, 4.) - Schnyder (svájci) 6:2, 6:2
Jankovic (szerb, 7.) - Mattek-Sands (amerikai) 6:3, 3:6, 6:1
A. Radwanska (lengyel, 8.) - Vinci (olasz) 6:1, 6:0
Petrova (orosz, 14.) - Srebotnik (szlovén) 6:4, 6:4
Peer (izraeli, 16.) - Hercog (szlovén) 2:6, 7:5, 6:3
S. Williams (amerikai, 1.) - Bacsinszky (svájci) 7:6 (7-2), 6:1
Gyementyjeva (orosz, 6.) - Svedova (kazah) 6:4, 7:5
Wickmayer (belga, 11.) - Rezai (francia) 6:3, 6:7 (2-7), 7:5
Martinez Sanchez (spanyol) - Schiavone (olasz, 13.) 6:2, 6:2
Petkovic (német) - Kvitova (cseh) 6:3, 6:4

Csuklóműtéten esett át Juan Martin del Potro, az argentinok tavaly US Opent nyert teniszezője. A 21 éves játékos az Egyesült Államokban feküdt kés alá kedden, és várhatóan hosszú rehabilitációnak néz elébe. Makacs sérülése miatt Del Potro január óta nem versenyzett, ennek ellenére még mindig az ötödik helyen áll a férfi világranglistán.