Vágólapra másolva!
Balszerencsés utolsó számmal a tizedik helyen végzett a Marosi Ádám, Kasza Róbert, Tibolya Péter összeállítású csapat a csengtui öttusa-világbajnokság hétfői férfi váltóversenyében. A verseny finisében Marosi lőtáblája elromlott.

A magyarok a vívásban nem szerepeltek jól, a lehetséges 90 asszóból 44-et nyertek meg, emiatt csak a hetedik helyről várhatták az úszást a 16 triót felvonultató mezőnyben.

Szerencséjükre egy győzelem csupán tíz pontot ért, így a jobban vívó csapatok hiába nyertek lényegesen többet, pontszámban a különbség nem volt jelentős. A 3x100 méteres úszóváltóban Marosiék a nyolcadik legjobb időt érték el, ezzel összetettben feljöttek a hetedik helyre, a lovaglásban azonban nem tudtak még előrébb kerülni, mert - összesen - hat akadályveréssel és egy ellenszegüléssel kilencedikek lettek ebben a számban.

A 3x2000 méteres, fejenként két lövészettel megszakított futást ugyancsak kilencedikként kezdhették meg, 37 másodperccel az akkor éllovas britek mögött. Ebben egy darabig úgy tűnt, összejöhet a lehetetlen, akár még a dobogóra is felérhetnek, de egy technikai hiba miatt ez a lehetőség elúszott.

Kasza parádésan lőtt, kétszer is hibátlanul és gyorsan, hatodikként váltotta Tibolyát, aki ugyan elsőre sok időt töltött az állásban, másodikra viszont szintén nagyon gyors volt, így ugyancsak hatodikként indíthatta Marosit úgy, hogy több rivális váltó is elérhető távolságon belül volt. Ekkor azonban Marosi lőtáblája felmondta a szolgálatot, egy-két lövés után sem érvényes, sem érvénytelen találatot nem jelzett. A magyar csapat harmadik tagja kénytelen volt a másik állás táblájára lőni, de az időveszteséggel el is úszott a verseny. Később már csak a tisztes befejezésért futhatott.

"Na, azért érdemes egész nap küzdeni?" - kérdezte feldúltan Marosi, aki jelezte a nemzetközi szövetség vezetőinek, hogy a lőrendszer nem tökéletes.

"Ez a nap is úgy alakult, ahogy a többi. Nem igazán értjük, miért, mert tisztességesen felkészültünk. Az első nap valahogy meghatározta a többit. Úgy látszik, ebben a csapatban még olyan fiatalok a versenyzők, hogy ilyen helyzetben, amikor nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy szeretnék, nem tudják még egyszer hasonlóan felszívni magukat, mint ahogy az Európa-bajnokságon tették. Nem mellesleg Marosi Ádám továbbra is sérült, így vállalta az indulást" - nyilatkozta Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány.

férfi váltóverseny, világbajnok: Fehéroroszország (Mihail Prokopenko, Mihail Micik, Dmitrij Meljah) 6132 pont
2. Dél-Korea (Jung Hvon Ho, Na Dong Hun, Kim Szong Dzsin) 6108
3. Oroszország (Andrej Mojszejev, Ilja Frolov, Alekszandr Leszun) 6026
...10. Magyarország (Marosi Ádám, Kasza Róbert, Tibolya Péter) 5794 (vívás: 44 győzelem/46 vereség/798 pont, úszás: 2:52.36 perc/1272 pont, lovaglás: 1040 pont, lövészet-futás: 22:09.87 perc/2684 pont)

Kedden a nők váltóversenyével zárul a világbajnokság.