Vágólapra másolva!
Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány döntött: Marosi Ádám, Németh Róbert és Kasza Róbert alkotja majd a magyar csapatot a kínai öttusa világbajnokság hagyományos férfi versenyében.

A Csengtuba kiutazott négyesből ezúttal Tibolya Péter marad ki az együttesből, ő egyéni indulóként fog szerepelni a szerdai selejtezőben és eredményes versenyzés esetén a pénteki döntőben.

"A szokásosnál későbbi csapathirdetés oka az volt, hogy Kasza Róbert a felkészülés során betegség miatt kihagyott néhány edzést, és meg akartam győződni róla, hogy megfelelően összeszedte-e magát" - mondta az MTI-nek a szakvezető, helyi idő szerint hétfő este.

A júliusi Európa-bajnokságon Marosi és Kasza mellett Tibolya volt csapattag, neki azonban ott nem sikerült beverekednie magát a döntőbe.

A női csapatban nem történt változás a debrecenihez képest, most is Gyenesei Leila, Tóth Adrienn és Kovács Sarolta lesz csapattag, Pataki Viktória pedig egyéni induló. A női selejtező csütörtökön, a döntő szombaton lesz. Az azt követő vegyes, majd férfi, illetve női váltó összetételéről egyelőre nem határozott Pálvölgyi Miklós.

A magyar válogatott pénteken érkezett ki a szecsuani tartományi székhelyre, s azóta a versenyhelyszínek tesztelésével igyekszik akklimatizálódni. A városban lévő szálláshelytől távol, busszal bő háromnegyed órányira lévő öttusaközpont egy teljesen önálló létesítmény, melynek közelében semmilyen más épület nincsen. Az újonnan kialakított centrumban kiváló körülmények várják az öttusázókat, akiknek a levegő magas páratartalmával is meg kell majd küzdeniük.

Kedden a tréningek mellett lóbemutatóra kerül sor, majd szerdán már a versenyzőké - élesben - a terep.