Vágólapra másolva!
Manny Pacquiao promótere szerint ügyfele egy sérülés miatt nem tud kiállni Floyd Mayweatherrel egy hónappal az amerikai bokszoló börtönbüntetése előtt. Pacquiao viszont kijelentette, hogy nincs semmi baja, és kész eleget tenni Mayweather kihívásának. 

Habár a szándék állítólag közös, több mint két éve nem tudják megszervezni Manny Pacquiao és Floyd Mayweather szupermeccsét. A két kiváló bokszoló közötti üzengetés azért időre időre új erőre kap, főleg Mayweather szokta a távolból ingerelni a filippínót, a napokban például a Twitteren intézte hozzá szavait: "Manny Pacquiao, kihívlak téged, állj ki ellenem május 5-én, és adjuk meg végre a világnak, amit akar. Gyerünk faszikám, állj elő!"

Mayweathernek június 1-jén kell megkezdenie kilencvennapos börtönbüntetését, amelyet családon belüli erőszak miatt kapott (közös gyerekük előtt verte meg volt barátnőjét), ez tehát nem lenne akadály. Pacquiao promótere, Bob Arum azonban bunyósának Juan Manuel Marquez ellen összeszedett sérülése miatt nem akarja ebben az időpontban a nagy összecsapást. A promóter Pacquiao plasztikai sebészének véleményére hivatkozik, mely szerint Pacquiao április 1-jéig még edzéseken sem bokszolhat.

Pacquiao ugyanakkor a Manila Standardnek adott interjújában kijelentette, hogy semmi probléma nincs a szemöldökével, és készen áll a május 5-ei meccsre Mayweatherrel.

Az interjú megjelenése után Arum ismét nyilatkozott, és bár a sérülésről ezúttal hallgatott, számára továbbra is legkorábban egy május végi időpont lenne elfogadható.

Indoklása szerint a Mayweather által javasolt időpont és helyszín - a Las Vegas-i MGM Grand - sem megfelelő, mivel ezt a szupermeccset mindenképpen kültéri stadionba kell vinni, ami még több néző befogadására képes. A promóter azt is elmondta, számára elfogadható, hogy a felek ötven-ötven százalékban osztozzanak a bevételen, de ő csak Pacquiaónak tudja ezt biztosítani, Mayweather részére valaki másnak kell garanciát vállalnia. Arum szerint ha az amerikai bunyós belemegy ezekbe a feltételekbe, akár tíz perc alatt meg is tudnak állapodni.

Közben Freddie Roach, Pacquiao edzője úgy nyilatkozott, hogy tanítványa körülbelül két napon belül el fogja dönteni, hogy kiáll-e az említett időpontban Mayweather ellen, vagy nem. Mindenesetre, ha valóban létrejönne május végén az összecsapás, úgy Mayweathernek szinte a ringből kéne bevonulnia a börtönbe.

Profiboksz.hu