Vágólapra másolva!
Rafael Nadal négy játszmában legyőzte Roger Federert az év első Grand Slam-tornáján, az ausztrál nyílt teniszbajnokságon, így bejutott a döntőbe. A svájci klasszis a döntő pillanatokban hibázott, így a második kiemelt spanyol várja a Djokovic-Murray meccs győztesét a fináléban.

Egy labdaszedő röptében elkapta Federer ütését

Australian Open, férfi egyes, elődöntő:
Nadal (spanyol, 2.) - Federer (svájci, 3.) 6:7 (5-7), 6:2, 7:6 (7-5), 6:4
Melbourne, Rod Laver Arena, 15 ezer néző

A négyszeres Australian Open-győztes Federer fantasztikusan kezdte a meccset, egyből elvette Nadal adogatójátékát, 3:0-ra elhúzott, ekkor a spanyol felébredt, 4:4-re kiegyenlített, de 6:6 után a rövidítést a svájci klasszis nyerte.

A második szett is hasonlóan indult, mint az első, Federer semmire vette el Nadal adogatójátékát, a spanyol azonban felpörgette a játékot, azonnal visszabrékelt, és sorban nyerte a játékokat, 6:2-vel behúzva a játszmát.

Ezután fej-fej mellett haladt a két korábbi világelső, ez a játszma is rövidítésben dőlt el, a tiebreakben Nadal már 6-1-re is vezetett, Federer négy szettlabdát is hárított, de az ötödiket megnyerte a spanyol.

A negyedik játszmában már jóval magabiztosabban játszott a spanyol, a mérkőzésen magához képest sok kettőshibát és ki nem kényszerített hibát ütő Federer pedig nem bírta idegekkel a hidegvérű Nadal ellen, aki már évek óta a mumusának mondható.

Nadal ismét legyőzte Federert, ezzel 18-9-re módosult kettőjük párharca a spanyol javára. A második kiemelt spanyol így bejutott a fináléba, ahol a Novak Djokovic-Andy Murray meccs továbjutójával játszik, és ha ott győz, 2009 után ismét megnyeri a melbourne-i tornát.

Élő közvetítés képekkel, videókkal