Vágólapra másolva!
Rafael Nadal két szettben legyőzte a világelső Novak Djokovicot a római tenisztorna vasárnapról elhalasztott döntőjében. Nadal hatodszor nyert Rómában, és pályafutása 49. tornagyőzelmét aratta.

A két klasszis idén kétszer találkozott egymással a római döntő előtt, az Australian Open fináléját Djokovic, a madridi ATP ezres tornát viszont Nadal nyerte, aki akkor megszakította a szerb hetes győzelmi sorozatát.

Tavaly is ők ketten játszották a római döntőt, akkor Djokovic két szettben, 6:4, 6:4-re győzött. A világelső most néha túlságosan sok kockázatot vállalt, és a legrosszabbkor hagyott ki a koncentrációja, 5:5-nél elvesztette az adogatójátékát, Nadal pedig behúzta az első szettet.

Djokovic talán még az elúszott játszma miatt bosszankodott, amikor a második elején Nadal ismét brékelte, ezt az előnyt pedig végig megtartotta, így két óra húsz perc alatt megnyerte a döntőt. Nadal hatodszor nyert Rómában, összesen pedig 49. tornagyőzelmét aratta, az 50. a Roland Garros lehet, amely hétfőn kezdődik. A spanyol a mostani sikerével 18-14-re vezet a Djokovic elleni összevetésben.

eredmények, ATP-torna, Róma, döntő (2,95 millió euró összdíjazás):
Nadal (spanyol, 2.) - Djokovic (szerb, 1.) 7:5, 6:3