Vágólapra másolva!
Péntek esti szenzációs teljesítménye után meg kell változtatnia titkos kódjait Aries Merrittnek, a 110 m-es gátfutás friss világcsúcstartójának, aki 12.80 mp-es idővel nyerte a számot a brüsszeli Gyémánt Liga-döntőben.

"Tulajdonképpen a 12.85 volt a célom. Emiatt 1285 volt a PIN kódom a mobilomon és az e-mail-fiókom jelszava is. Ez is mutatja, hogy ilyen remek idővel egyáltalán nem számoltam" - árulta el a 27 éves olimpiai bajnok amerikai atléta, akinek most nyilvánvalóan mindkét kódot módosítania kell.

A régi, 12.87 másodperces világrekord több mint négy évet élt: a kubai Dayron Robles 2008. június 12-én érte el Ostravában.

A texasi Bryanben élő Merritt azt mondta: a célba érkezést követően, az eredményjelzőre pillantva nem is akart hinni a szemének.

"Sokkolt, amikor felvillant a 12.81. És aztán ezt még korrigálták 12.80-ra. Hihetetlen! Először csak ordítani tudtam örömömben. Ez volt életem legjobb versenye" - mesélte.

Ezzel együtt a tengerentúli gátas úgy érzi, még nem érte el teljesítőképessége határát.

"Úgy gondolom, a pénteki egy szinte tökéletes verseny volt. A rajtom gyorsra sikerült, a gátakat simán vettem, és az akadályok között is megvolt a megfelelő ritmus. De van még hova fejlődnöm" - fogalmazott.