Vágólapra másolva!
Lehet, a Nemzetközi Kajak-kenu Szövetség dönti el azt a vitát, amelyet a magyar és a szerb kajak-kenu sportág vezetői vívnak Douchev-Janics Natasa országváltása ügyében, írja a Blikk.

Douchev-Janics Natasa már visszaköltözött Szerbiába, és az Ada Ciganlija-i edzőtáborban megkezdte a felkészülést, bár sorsa továbbra sem dőlt el. A háromszoros olimpiai bajnokot a Magyar Kajak-kenu Szövetség csak 150 ezer euró (42 millió forint) ellenében engedi el a szerbekhez, ám nagyon úgy tűnik, ő keresi a kibúvót, amit a férje, Andrian honosítása jelenthet.

"Adott, kire érvényes az esetleges kétéves kivárási idő, de házasságkötőkre nem vonatkoznak ezek a szabályok, náluk nincs különösebb megkötés. Nemcsak beleegyező nyilatkozatra nincs szükség, hanem a korábban hangoztatott november 30-i átigazolási határidőt sem kell betartani" - nyilatkozta a Blikknek Vaskuti István, a Nemzetközi Kajak-kenu Szövetség elnöke.

Hogy Janics férje szerb legyen, azt a szerb sportminiszternek kell kezdeményeznie, ám ha ez történne, akkor a magyar szövetség lépne, állítja Ábrahám Attila főtitkár.

"Szerintünk a kedvezmény akkor használható, ha Natasa bolgár színekben folytatja pályafutását. Ha mégis a szerbeket választja, kijátssza a paragrafusokat. Ez esetben a nemzetközi szövetségtől kérünk állásfoglalást" - mondta.