Társoldalunk:

Nadal vérvételre küldené a teniszezőket

2013.02.28. 12:45

Rafael Nadal, a spanyolok volt világelső, jelenleg világranglista ötödik teniszezője vérvizsgálatokat szorgalmaz annak tisztázására, hogy milyen mértékben van jelen sportágában a dopping.

A versenyzői karrierjét hét hónapos kényszerszünet után nemrég újrakezdő játékos szerint a doppingellenőrzések végeredményét közzé kell tenni, hogy a nagy nyilvánosság is mielőbb értesüljön az elemzések eredményeiről.

Nadal, aki jelenleg a mexikói Acapulcóban versenyez, azután állt ki nyilvánosan a vérvételes kontroll mellett, hogy hasonló lépést sürgetett a nemzetközi szövetségtől a férfitenisz több meghatározó alakja, így a jelenlegi világelső szerb Novak Djokovic, a korábbi ranglistavezető svájci Roger Federer, továbbá a brit Andy Murray is.

Nadal csütörtöki nyilatkozatában mindazonáltal leszögezte: véleménye szerint a tenisz "nagyon átlátható és nagyon tiszta" sport, amelyben alig fordul elő doppingeset. A spanyol klasszist korábban többször is megvádolták már doppingolással, legutóbb például a belga Christophe Rochus nevezte gyanúsnak.

KAPCSOLÓDÓ CIKK