Társoldalunk:

Hosszú Katinka kapott egy öltözőt

2015.12.29. 10:03

Néhány napja alaposan kiosztotta az úszószövetséget Hosszú Katinka, akinek keddtől már saját kabinja van a budapesti Komjádi uszodában.

Az ötszörös világbajnok magyar úszónő egy hete arról panaszkodott, hogy betelt nála a pohár, mert nem biztosítják a felkészüléshez szükséges feltételeket – például volt olyan, hogy a medence szélénél kellett átöltöznie.

Hétfőn Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség elnöke levelet írt a Nemzeti Sportközpontok főigazgatójának, Kovács Norbertnek, és azt kérte, hogy biztosítsanak saját öltözőt Hosszú Katinka számára.

Az Origóhoz is eljuttatott levelében az úszóelnök azt írta, az öltözőhasználat költségeit átvállalja a szövetség, egyúttal arról is érdeklődött, hogy miért nem volt eddig saját kabinja az úszónőnek. "Előfordulhatott, hogy zárva lettek volna az öltözők?" - kérdezte Gyárfás.

Saját kabint kapForrás: AFP/Jack Guez

Az MNSK a válaszában azt írta, hogy az öltözőt kedd reggel át is vehette az úszónő. A válaszlevélben az is szóba került, hogy a Komjádiban idén augusztusban energia rekonstrukciós munkálatok kezdődtek, és a december 11-én befejeződött korszerűsítés ideje alatt az 50 méteres medence öltözőit nem lehetett használni.

Hosszú Katinka már december végén elkezdte az edzéseket, illetve az új évet. Szeretek előnyt szerezni!”

írja Facebook-oldalán az úszónő, aki arról is beszámolt, hogy a Németországban élő bátyjával készül, és erről egy fényképet is posztolt.