Lemarad Rióról a magyar olimpiai bajnok

2016.06.13. 12:17

A kenusok 1000 méteres számában a Vajda Attilát legyőző Vasbányai Henrik, míg 200 méteren Hajdu Jonatán nyert Szegeden, az olimpiai válogatóverseny szétlövésén.

Vasbányai remek versenyzéssel, magabiztosan győzte le Peking olimpiai bajnokát, így 12 év után először várhatóan nem Vajda képviseli majd a magyar színeket ebben a számban egy világversenyen.

"Ez egy nagyon édes fájdalom volt, bár nem tudom, mi lett volna velem, ha Attila még jön az utolsó száz méteren, akkorra már nagyon bekötöttem" - mondta az M1 aktuális csatornának Vasbányai, hozzátéve, nem fog megijedni Rióban az előtte nyíló lehetőségtől.

"Ha Henrik így teljesít Rióban, akkor az nagyon szép eredményt hozhat" - mondta Vajda Attila a verseny után, aki elsőként gratulált a végső győztesnek.

Vajda AttilaForrás: AFP/ATTILA KISBENEDEK/Attila Kisbenedek

A legrövidebb távon három kenus szállt vízre a szétlövésben, Hajdú Jonatán mellett Nagy Péter és Lantos Ádám indult harcba, végül Hajdu magabiztosan utasította maga mögé riválisait.

"Tudtam, hogy ez az egy esélyem van, ezért mindent beleadtam. Nagyon kemény volt, teljesen elfáradtam a végére" - mondta Hajdu.

Vasbányai HenrikForrás: MTI/Mészáros János

A Rióba utazó magyar csapat összetétele a június 24–26-án sorra kerülő moszkvai Európa-bajnokságot követően válik véglegessé. A magyaroknak 17 kvótájuk - 8 férfi kajakos, 5 női kajakos és 4 férfi kenus - van az augusztusi ötkarikás játékokra.