Februárban szült, áprilisban már edzene

2016 ISU World Figure Skating Championships Horizontal
Tatiana Volosozhar and Maxim Trankov of Russia perform their free skate in the pairs competition at the ISU World Figure Skating Championships at TD Garden in Boston, Massachusetts, April 2, 2016. / AFP PHOTO / Geoff Robins
Vágólapra másolva!
Februárban szült, de már áprilisban ismét a jégen akar lenni a műkorcsolyázók páros számában és csapatban is olimpiai bajnok Tatyjana Voloszozsar és férje, Makszim Tranykov.

A 2014-ben, Szocsiban duplázó orosz kettős még a család bővülése előtt jelezte, hogy feltett szándéka elindulni a 2018-as téli játékokon, a dél-koreai Pjongcsanban, ezért a felkészülést a lehető leghamarabb elkezdik.

Az olimpiai bajnok páros Forrás: AFP/Geoff Robins

"Természetesen az áprilisi visszatéréshez az kell, hogy engedélyt kapjak az orvostól" - jelentette ki a duó hölgytagja.

A sportág történetében nem is egy sikeres újrakezdésre akadt már példa szülést követően - jegyezte meg csütörtöki hírében a TASZSZ, két orosz kettőst is megnevezve. Az Irina Rodnyina, Alekszandr Zajcev házaspár egy teljes szezont hagyott ki fiuk születése után, hogy aztán - 1976-ot követően - 1980-ban ismét olimpiai aranyérmet nyerjen. Jekatyerina Gorgyejeva és Szergej Grinykov először 1988-ban győzött téli játékokon, 1992-ben lányuk született, ők pedig 1994-ben Lillehammerben újfent ötkarikás bajnokok lettek párosban.