Társoldalunk:

Junior uszonyosúszó-vb: hat magyar világbajnoki cím

2017.08.07. 09:20

A tomszki versenyen három magyar sportoló is duplázni tudott. 

Hamlin Dorothy miután megnyerte a 400 méteres uszonyos gyorsúszást, 200 méteren sem talált legyőzőre. Hozzá hasonlóan nem érte be egy aranyéremmel Szabó Anita és Mozsár Alex sem. Szabó az 50 és a 100 méteres uszonyos gyors döntőjében, Mozsár pedig a 400 méteres búvárúszás, és a 400 méteres felszíni úszás fináléjában nyert – adta hírül a Magyar Búvár Szakszövetség. 

Magyaros dobogóForrás: Origo

Az aranyakon túl további négy ezüstérmet gyűjtött be a magyar küldöttség: Hamlin Dorothy (100 méter uszonyos gyors), Stadler Bence (400 méter uszonyos gyors), Stadler Csenge (200 méter uszonyos gyors) állhatott fel a dobogó második fokára, akárcsak a Hamlin, Szabó, Kocsis Marcell, Fazekas András 4x100 méteres vegyesváltó.

Az oroszországi junior uszonyosúszó világbajnokságon is kiderült, hogy Magyarországon a sportág utánpótlása biztos kezekben van, és többen vannak, akik Senánszky Petra, vagy éppen Kanyó Dénes nyomdokaiba léphetnek. Az uszonyosok – minden korosztályban – rendre jól szerepelnek a világversenyeken. Legutóbb a wroclawi Világjátékokon a magyar sportolók ebben a sportágban három aranyat, két ezüstöt és egy bronzot nyertek.