Álvarezt felfüggesztették, veszélyben a Golovkin elleni visszavágó

Canelo Alvarez v Gennady Golovkin Press Conference - Los Angeles GettyImageRank2 Announcement People SPORT HORIZONTAL THREE QUARTER LENGTH Professional Sport Boxing - Sport USA California City Of Los Angeles PRESS CONFERENCE Three People PORTRAIT Photogra
LOS ANGELES, CA - FEBRUARY 27: Boxers Canelo Alvarez (L) boxing promoter and former professional boxer Oscar De La Hoya (C) and Gennady Golovkin pose during a news conference at Microsoft Theater at L.A. Live to announce their upcoming rematch on February 27, 2018 in Los Angeles, California. Kevork Djansezian/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Míg a nagy bokszvilágszervezetek nem alkalmaztak szankciókat a doppingvétséget elkövető Saul Álvarez ellen, addig a Gennagyij Golovkin elleni várva várt visszavágó helyszínéül szolgáló Nevada állam sportbizottsága nem volt ennyire elnéző.

Veszélybe kerülhet a május 5-re tervezett Gennady Golovkin–Saul Alvarez találkozó, mégpedig az utóbbi bunyós doppingvétsége miatt, írja cikkében a profiboksz.hu.

Álvarez két alkalommal is pozitív doppingtesztet produkált, ám csapata a Mexikóban igen gyakori, clenbuterollal szennyezett hús fogyasztásával magyarázta a botlást.

Saul "Canelo' Álvarez (b) hibája veszélybe sodorta a Gennagyij Golovkin (j) elleni mérkőzést Forrás: AFP/2018 Getty Images/Kevork Djansezian

Míg az a két szervezet, melynek világbajnoki öveit birtokolja, azaz a WBC és a WBA is kiállt mellette és úgy tűnt, nem lesz komolyabb következménye az esetnek, addig a Nevada állami Sportbizottság vizsgálatot indított az ügyben, melynek lezárásáig ideiglenesen eltiltotta Álvarezt. A nevadai hatóság illetékességét az indokolja, hogy az államban, egészen pontosan Las Vegasban rendeznék az év egyik legjobban várt összecsapását.

A bizottság április 10-én tart meghallgatást, ahol Canelo (vagy a képviselője) tisztázhatja magát a vádak alól. A mexikóit képviselő Golden Boy Promotions egyelőre optimista és bízik a pozitív elbírálásban, így jelen állás szerint megtartják a 6 hét múlva esedékes Las Vegas-i gálát.