Vágólapra másolva!
Még csak az első napon vagyunk túl a glasgow-i úszó-Európa-bajnokságon, ám két magyar sportoló is kritikát fogalmazott meg a Tollcross International Swimming Centerrel kapcsolatban.

Kapás Boglárka a 800 méter gyors előfutama után panaszkodott, hogy rendkívül kevés az oxigén az arénában, így sokkal nehezebb teljesíteni az egyébként is embertpróbáló távot. Tart is egy picit emiatt a szombati finálétól, ettől függetlenül persze maradtak tartalékai a holnapi döntőre.

Kozma Dominik ennél is tovább ment. A 4x100-as gyorsváltó negyedik helye után önkritikával is élt, de nem rejtette véka alá véleményét a körülményekkel kapcsolatban.

Kozma Dominik és Kapás Boglárka egyelőre nincsenek kibékülve a Tollcross International Swimming Centerrel Forrás: Origo

"Nagyon csalódott vagyok, amiatt is, ahogy úsztam és a formám miatt is. Nem vagyok ott fejben annyira, mint egy éve a világbajnokságon, elfáradtam, kell a pihenő.

De megmondom őszintén, amblokk kalap s*** az egész.

Olyan klóros a bemelegítő medence, hogy tíz perc után elkezdesz köhögni. Aztán kijövök, úgy veszem a levegőt, mintha zihálnék, fáj a tüdőm. Nyilván mindenki ugyanebben a vízben úszik, de embere váltogatja, hogy ez kit mennyire zavar, engem speciel nagyon. Az már csak hab a tortán, hogy a verseny végén, amikor

akartunk néhány levezető hosszt úszni, szóltak, hogy ne haragudjunk, de zárva van a medence.

Nem tudom, mit várnak, üljünk a parton, bevörösödött szemmel, és csak vegyük a levegőt a víz fölött?"

A szurkolók sincsenek könnyű helyzetben, elképesztően meleg van az arénában, légkondicionáló pedig vagy nincs az épületben, vagy az első napon még nem akarták bekapcsolni a szervezők.

Akárhogy is, remélhetőleg nem a külső körülményeken fognak múlni a magyar sikerek.