Társoldalunk:

Minimális különbség döntött az év egyik legjobban várt bokszmeccsén

2018.09.16. 09:12

Kiütést nem, de kiélezett küzdelmet és szoros csatát annál inkább hozott Gennagyij Golovkin és Saul "Canelo" Alvarez középsúlyú összecsapása. Habár a kazah egy hajszálnyival esélyesebbnek számított a mérkőzés előtt, végül mexikói riválisa győzött megosztott pontozással, ezzel ő lett a súlycsoport királya. A profiboksz.hu összefoglalója.

Egy éves várakozást követően szombat éjjel ismét összecsapott a WBA/WBC/IBO világbajnok Gennagyij Golovkin és Saul Alvarez. Az első mérkőzés vitatható eredménye és Alvarez doppingbotránya után mindkét öklöző hangzatos nyilatkozatokkal és természetesen kiütést ígérve érkezett a las vegasi T-Mobile Arénába.

A mérkőzést minkét bunyós óvatosan kezdte, Alvarez vette fel az irányító szerepkörét és zárt fedezék mögül, kontrákkal kínálgatta a balegyeneseivel dolgozó kazahot. Alvarez ezúttal nem hátramenetben dolgozott, inkább ő kényszerítette hátramenetbe a helyenként kissé tanácstalannak tűnő Golovkint.

Golovkin (balra) elveszítette veretlenségétForrás: AFP/2018 Getty Images/Ethan Miller

A 4. menettől Golovkin elkezdett testre dolgozni, de Alvarez továbbra is pontos tudott maradni és balfelütéseivel rendre megkontrázta a világbajnokot. A mérkőzés közepére Golovkin egyre jobban ráérzett a saját ritmusára, ám "Canelo" továbbra sem volt hajlandó hátrálni. A 8. menetre Golovkin érezhetően elkezdett fáradni, így Alvarez némiképp elhúzott a pontozólapokon.

A záró negyedre a kazah is rákapcsolt és testen is és fejen keményen bombázta a szintén elfáradó mexikóit. Az utolsó menetben Golovkin kezdett jobban, ám nem sikerült komoly kárt tenni Alvarezben. A hullámzó, ám szoros 12 menet után többségi döntés született (115-113, 115-113, 114-114), melynek értelmében új középsúlyú bajnokot avattak Saul Alvarez személyében.