Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Cseh László edzője tanítványai érdekében váltott klubot

Cseh László, férfi 100 méteres pillangóúszás döntő, Rio 2016
Rio de Janeiro, 2016. augusztus 13. Cseh László és edzője, Plagányi Zsolt (b) a férfi 100 méteres pillangóúszás döntője előtt a riói nyári olimpián a Rio de Janeiró-i Olimpiai Uszodában 2016. augusztus 12-én. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Tanítványai érdekében hagyta ott az Egri Úszó Klubot Plagányi Zsolt. A százszoros magyar bajnok és hat olimpiai éremmel büszkélkedő Cseh László edzője, a vb-bronzérmes Németh Nándort és az Eb-harmadik helyezett Burián Katát is magával viszi a BVSC-Zuglóba. Rajtuk kívül minden olyan versenyzőjét is, akinek négy éve az útját egyengeti. A békés emberként ismert edző nem vágta be az ajtót maga mögött, és örök haragot se fogadott, azt viszont így sem titkolja, hogy a kialakult helyzet egyre inkább bosszantotta. 

„Valójában már tavaly ilyenkor lépnem kellett volna,

de közbejött a térdszalag szakadásom, fekvőbetegként pedig nem voltam abban a helyzetemben, hogy a csapatom jövőjét szem előtt tartva lejátsszam a meccsünket az egri klubunk vezetőjével" – ezzel kezdte Plagányi Zsolt az SzPress Hírszolgálatnak adott nyilatkozatát.

de így sem jutottam egyről a kettőre. Ma is úgy gondolom, hogy Cseh Lacinak a 2015-ös világbajnoki győzelméért jutalom járt volna, ahogy tavaly Németh Nándinak, aki a Duna Arénában a 4x100 gyorson vb-bronzérmet nyert váltó tagja volt. Be kellett érniük elismerő vállveregetéssel, egyszóval már akkor ketyegett a bomba, csak az volt a kérdés, hogy mikor robban."

Cseh László és edzője, Plagányi Zsolt (b) a férfi 100 méteres pillangóúszás döntője előtt a riói nyári olimpián Forrás: MTI/Kovács Tamás

„Nem lehet egy kalap alá venni Milák Kristóf és mestere, Selmeci Attila menekülésszerű távozását Érdről a Budapesti Honvéd Sportegyesületbe a mi klubváltásunkkal, de azért van közös nevező" – folytatta Plagányi, aki 13 évet húzott le Érden, mielőtt ajtót mutattak neki.

és amit a jövőben a város hírnevéért tehetnek. Milák elengedése hatalmas öngól volt. Nekünk azt kellett belátnunk, hogy a vízilabdázók mögött – bármit is produkálunk – mindig is csak másodhegedűsök lehetünk.

Nem egészen két évvel a tokiói olimpia előtt mindannyiunknak kezdett elege lennie a buksisimogatásból,

ezért jutottunk arra, hogy minimum 2020 végéig biztosabb hátteret nyújtó klub után nézünk."

Plagányi azt sem titkolja, hogy az Eger marasztalni próbálta a legjobb úszóit, de nem tudott versenyképes ajánlatot tenni a „kérőkhöz" képest.

„Futottam néhány kört, és a terepszemlének az lett a vége, hogy a BVSC-Zugló lehet számunkra a jövőben a biztos pont.

Viszonylag gyorsan sikerült megállapodnunk, többek között arról is, hogy a csoportommal Törökbálinton fogunk edzeni, a Szőnyi útra csak egy-egy közös gyakorlásra látogatunk majd el. A BVSC-ben kitűnő szakemberek dolgoznak, jók a versenyzőik, tehát erős csapatot fogunk alkotni.

– mondta befejezésül Plagányi Zsolt, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy a most elköszönő versenyzők a magyar átigazolási szabály értelmében három évig még az Egernek hozzák majd a pontokat és azokért járó anyagiakat, szóval a klubot anyagi veszteség aligha érheti. Nem lehet ugyanezt elmondani az eredményesség alakulásáról.

Mindent egy helyen az Eb-ről