Rekordbüntetésre számíthat Kyrgios az újabb kifakadás után

tennis Horizontal
Australia's Nick Kyrgios (L) has words with umpire Damien Dumusois (R) in a break between games against Spain's Rafael Nadal during their men's singles second round match on the fourth day of the 2019 Wimbledon Championships at The All England Lawn Tennis Club in Wimbledon, southwest London, on July 4, 2019. (Photo by Daniel LEAL-OLIVAS / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE
Vágólapra másolva!
Korruptnak nevezte a férfi versenyeket szervező ATP-t Nick Kyrgios ausztrál teniszező, akit két hete 113 ezer dollár (33,1 millió forint) pénzbüntetéssel sújtott a szervezet a cincinnati tornán mutatott viselkedéséért.

A 24 éves játékos a US Openen egy kérdésre válaszolva azt mondta, egyáltalán nem viselte meg mentálisan a büntetés.

"Akárhogy is nézzük, az ATP meglehetősen korrupt, úgyhogy egy ilyen eset nem tud megzavarni" – jelentette ki Kyrgios, akit az ATP azért szankcionált, mert Cincinnatiben az orosz Karen Hacsanov elleni találkozón engedély nélkül elhagyta a pályát, káromkodott, továbbá sportszerűtlenül viselkedett ellenfelével szemben.

Ha a pályán töri össze őket, akkor is megbüntetik:

Az átlagosnál nagyobb büntetést nem is a jól megkoreografált ütőtörésért kapta, hanem azért, mert a meccs közben és végén is mindennek elmondta a székbírót, aki nem adott engedélyt számára, hogy elhagyja a pályát, miután Kyrgios engedélyt kért tőle, hogy kimenjen a mosdóba. A legkomolyabb sértés talán az volt, amikor "kib@szott eszköz"-nek nevezte a székbírót, amiért az szó szerint betartja az ATP szabályait.

Bro'...

"Egyébként meg miért beszélgetünk egy olyan esetről, ami hetekkel ezelőtt történt, miközben épp most vertem meg valakit a US Open első fordulójában?" - tette fel aztán a kérdést Kyrgios, aki New Yorkban az amerikai Steve Johnsont búcsúztatta szerdán, nem is akármilyen játékkal.

Az ausztrál játékos - aki botrányai mellett idén már két viadalt is megnyert - ezt megelőzően a júniusi londoni tornán kapott 17 500 dolláros büntetést, előtte pedig a májusi római versenyen balhézott a mérkőzésvezetővel, ami miatt leléptették.