Társoldalunk:

Fucsovics főtáblára jutott a rotterdami tenisztornán

2020.02.09. 12:44

Fucsovics Márton a selejtezőben aratott győzelmével feljutott a rotterdami, 2,1 millió euró (693 millió forint) összdíjazású férfi keménypályás tenisztorna főtáblájára. Babos Tímeának ugyanez nem sikerült Szentpéterváron.

A világranglistán 53. játékos a kvalifikáció szombati nyitókörében első kiemeltként erőnyerő volt, vasárnap pedig mindössze három gémet vesztett az ausztrál Alexei Popyrin (99.) ellen.

A magyar teniszező ezzel visszavágott orosz származású riválisának, aki kettejük egyetlen korábbi mérkőzésén 6:1, 6:4-re legyőzte őt tavaly a cincinnati verseny selejtezőjében.

Eredmény az ATP honlapja alapján:
selejtező, 2. forduló:
Fucsovics Márton (1.)–Alexei Popyrin (ausztrál, 6.) 6:2, 6:1

Babos Tímea kikapott a selejtező második fordulójában, így nem jutott főtáblára a Szentpéterváron zajló, 783 ezer dollár (242 millió forint) összdíjazású keménypályás női tenisztornán.

A világranglistán 98. játékos - aki párosban januárban megnyerte az ausztrál nyílt bajnokságot - vasárnap a hazai közönség előtt szereplő Ljudmila Szamszonovával találkozott. A 26 éves Babos nagy csatában hozta az első szettet, ám a 114. helyen álló riválisa ezután már nem vesztette el a szerváját.

Eredmény a WTA honlapja alapján:
selejtező, 2. forduló:
Ljudmila Szamszonova (orosz, 9.)-Babos Tímea (5.) 5:7, 6:3, 6:2