Vágólapra másolva!
Remekül szerepelt a törökországi olimpiai Parti András háromszoros olimpikon hegyikerékpáros, aki az összetett ötödik helyen ért célba a négynapos törökországi UCI S2-es besorolású, a nyári tokiói olimpia szempontjából fontos világranglista pontokat is osztó versenyen.

Nem várt könnyű feladat a versenyzőkre, hiszen a négy nap során négy különböző típusú és hosszúságú versenypályán ment a harc a kvótapontokért.

"Amellett, hogy egy ilyen terhelés edzésnek se rossz, némi világranglista pont reményében is érkeztem Törökországba, ami a negyedik nap végére szépen össze is gyűlt,

– számolt be Parti András, aki hozzátette, azért kalandokból is bőven kijutott neki és a mezőnynek is. Az első nap 4,9 km-es prológja, egy bemelegítő futamnak is tekinthető a versenyzők szempontjából, ahol Parti András tizedik helyen ért célba. A második nap 27 km-es "point to point" szakaszán már ötödik lett.

Parti András (3) végig a legjobbak között tekert Forrás: partiandrás

A harmadik nap hozta el az igazi izgalmakat.

"A harmadik napot gondoltam a döntő szakasznak, ami egy 60 km hosszú maraton lett volna,

Csak az utolsó 7-8 km-en kezdett gyanús lenni, hogy már nagyon a cél felé haladunk, és kimaradt egy hegy, egy frissítővel. Végül az élmezőnnyel együtt egy sprinttel jöttünk be a célba és ismét 5. lettem" – ismertette a harmadik nap eseményeit olimpikonunk.

A negyedik nap, vagyis az utolsó szakasz volt a versenyzők számára a hagyományos XCO (cross-country), ahol az együtt maradt az élmezőny egészen a célig.

"Az utolsó körben kezembe is vettem az irányítást, támadtam párszor, de nem sikerült ellépnem. A hatodik helyen értem célba, együtt az élmezőnnyel."

Parti András (3) értékes ranglistapontokkal kezdte az idényt Forrás: partiandrás

A négy nap eredményei végül az összetett ötödik helyet hozták meg Parti András számára, amivel mind a versenyző, mind a háttér csapata elégedett. A téli időszak több hetes edzőtáborai jó alapokat adtak a szezonkezdéshez.

"Első versenynek, edzésnek jó volt, de még több van bennem, ez még nem a csúcsformám" – mondta a versenyző, aki már a következő futamokra készül és a jövő hétvégén ismét rajthoz áll egy UCI C2-es, majd egy C1-es versenyen.