Társoldalunk:

Az Egyesült Államokban folytatnák az olimpiai felkészülést

2020.03.20. 17:42

Az Egyesült Államok Olimpiai és Paralimpiai Bizottsága szerint az ország sportolóinak folytatniuk kellene a felkészülést a tokiói nyári játékokra, miközben betartják a koronavírus-járvány megfékezésére hozott óvintézkedéseket.

A szervezet ügyvezető igazgatója, Sarah Hirshland pénteken közölte: egyértelműen arra ösztönöznek mindenkit, hogy elsősorban legyenek biztonságban, és kövessék az egészségügyi útmutatásokat. Ha lehetséges és a környezetük is megengedi, akkor pedig folytassák a felkészülésüket, de tudják, hogy jelentős zavar keletkezett az edzések ütemezésében, a már törölt versenyek jelentős fennakadást okoztak.

Irány Tokió, már csak a dátum kérdésesForrás: AFP/2020 Getty Images/Kevin C. Cox

Ugyan a világjárvány veszélybe sodorta az ötkarikás játékok megrendezését, de a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke, Thomas Bach szerint tartózkodni kell a vehemens spekulációktól ezzel kapcsolatban, mivel még négy és fél hónap van a játékokig.

Az elmúlt napokban egyre több sportoló és sportvezető bírálta a NOB-ot amiatt, hogy a járvány terjedése ellenére változatlan meggyőződéssel kitart az olimpia megrendezése mellett. Sokak szerint nem egyelőek a feltételek, mert vannak olyan országok, ahol lehet edzeni, máshol pedig karanténban vannak a versenyzők, és a sportlétesítmények is zárva tartanak.

A tokiói nyári olimpiát a tervek szerint július 24. és augusztus 9. között rendezik meg.