Társoldalunk:

Justin Gatlin 39 évesen is aranyérmet nyerne az olimpián

2020.03.27. 22:40

Az olimpiai és négyszeres világbajnok amerikai Justin Gatlin képesnek érzi magát arra, hogy jövőre, 39 évesen megnyerje a 100 méteres síkfutás aranyérmét az idén nyárról elhalasztott tokiói játékokon.

A sprinter a tmz.com-nak azt nyilatkozta, hogy az olimpia előtt nem akar visszavonulni, és mivel az idén a koronavírus-járvány miatt biztosan kevesebbet tud majd versenyezni, jövőre esélyes lehet az aranyéremre a japán fővárosban.

Sokan azt hiszik, hogy az idő ellenem dolgozik, de ez messze áll a valóságtól. Most pihentetni tudom a testemet, koncentrált maradhatok, és újult erővel állhatok oda a rajthoz 2021-ben" - jelentette ki Gatlin, aki 2004-ben Athénban győzött 100 méteren, és ezen a távon 2005-ben, majd 2017-ben is világbajnok volt.

Justin Gatlin képesnek érzi magát arra, hogy 39 évesen is olimpiai aranyat nyerjenForrás: AFP/Jewel Samad

"Nincs olyan nagy különbség, hogy 38 vagy 39 évesen versenyez valaki" - tette hozzá Gatlin, aki jövő februárban tölti majd be 39. életévét.

Az amerikai sprinter - aki pályafutása során kétszer is el volt tiltva doppingvétség miatt - hozzátette, a 42 évesen új szerződést kötő amerikaifutballista honfitársa, Tom Brady példája arra sarkallja, hogy komolyan elgondolkozzon azon, folytatja-e az élsportot 2021 után is.

"Ez alapján reménykedhetem abban, hogy egy 40 éves Justin Gatlin sem nézne ki túl furán az atlétika pályán" - mondta.

A nyárra tervezett tokiói olimpiát a koronavírus-járvány miatt hétfőn halasztották 2021-re.