A szinte elképzelhetetlentől retteg az orosz tornászlányok edzője

Horizontal
The second placed team of Russia celebrate with their silver medals on the podium after the women's team final at the FIG Artistic Gymnastics World Championships at the Hanns-Martin-Schleyer-Halle in Stuttgart, southern Germany, on October 8, 2019. (Photo by Thomas KIENZLE / AFP)
Vágólapra másolva!
Valentyina Rogyionenko, az orosz női tornászválogatott szövetségi edzője attól tart, hogy versenyzői elhíznak a kéthetes házi karantén ideje alatt.

Szerdán a férfi és a női csapatnak is el kellett hagynia a Novogorszkban lévő edzőközpontot, mert a létesítményben koronavírus-fertőzés gyanúja vetődött fel. Az első tesztek Andrej Rogyionenko – a férfiválogatott edzője, Valentyina Rogyionenko férje – és Szergej Naidin négyszeres ifjúsági olimpiai bajnok tornász esetében pozitívnak bizonyultak. A szakvezető már a második vizsgálat eredményét is megkapta, az pedig negatív lett.

"Április 15-ig karanténban leszünk otthon.

Mindannyian megkapták a házi feladatot" – mondta a 83 éves edzőnő.

Hozzátette, nagyon csalódott, amiért a média úgy tálalta a szerdai esetet, hogy a tornászok hurcolták be a koronavírust a novogorszki edzőközpontba, hiszen annak két alkalmazottja szintén pozitív tesztet produkált.

Címlapi képünkön: az orosz női tornászválogatott a 2019-es világbajnokság csapatversenyének ezüstérmesekeént.