Hihetetlen, ami az UFC legnagyobb gálája körül folyik

Khabib Nurmagomedov v Dustin Poirier: UFC Lightweight Championship United Arab Emirates Khabib Nurmagomedov UFC lightweight championship Dustin Poirier
ABU DHABI, UNITED ARAB EMIRATES - SEPTEMBER 06: Khabib Nurmagomedov holds a press conference after his UFC Lightweight Championship match against Dustin Poirier (not seen) at Yas Island in Abu Dhabi, United Arab Emirates on September 6, 2019. Stringer / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
Nehéz szavakat találni arra, ami a világ legnagyobb ketrecharcszervezeténél zajlik a 2020-as év egyik legjobban várt világbajnoki címmeccse kapcsán. Elméletileg a veretlen orosz könnyűsúlyú világbajnok, Khabib Nurmagomedov (28-0) és az „őrült" becenévre hallgató Tony Ferguson bunyózna egymással az UFC 249 fő mérkőzésén. Nos, eddig ez jól hangzik, csak a helyszín és lassan a főszereplők kérdésesek az április 18-i rendezvény kapcsán.

A kálvária még akkor kezdődött, amikor a globális koronavírus-járvány miatt az eredeti, New York-i helyszín kiesett a képből. Ekkor az UFC elnöke, Dana White azt mondta, hogy vagy a szervezet Las Vegas-i edzőközpontjában, vagy akár az USA-n kívül zárt kapuk mögött, de mindenképpen lehozzák a gálát a nagyon várt fő összecsapással.

Az újságírók nagyjából naponta érdeklődnek az UFC első emberénél, hogy mégis merre lesz a harc, de az 50 éves sportvezető kitart amellett, hogy majd, ha eljön az ideje, akkor mindenki megtudja a pontos helyet. Az idő ellene dolgozik, már csak 15 nap van vissza papíron a csatáig.

A dagesztáni bajnok azóta kitett egy kétértelmű Instagram-üzenetet, ami után sokan azt hitték, hogy az utazási korlátozások miatt Oroszországban ragadt és a járvány miatt inkább amúgy is a biztonság az első, így nem fog harcolni.

Khabib Nurmagomedov (bal oldalon) az Instagram-nyilatkozatával rendesen felkavarta az amúgy sem nyugodt vizet. Forrás: AFP/2018 Getty Images/Ed Mulholland

Nurmagomedov nem hagyta annyiban a téves következtetést, és így reagált azokra a hangokra, amelyek most őt okolják a gála esetleges elmaradásáért:

„Jelenleg, ha megadják nekem a pontos helyszínt, akkor el tudok jönni Oroszországból és bárhova el tudok utazni. USA, Abu Dhabi, nem számít, 100%, hogy megyek harcolni. Csak küldjék el nekem a helyszínt. Minden nap küldök Dana White-nak egy SMS-t azzal, hogy Hello, hol lesz a harc? Ez nem az én hibám. Túl sok őrült dolog van most, túl sok kérdéssel."

Ez a párosítás tényleg kiérdemelte az „elátkozott" előtagot, mivel 2015 óta négyszer ugrottak neki a felek a harcnak, azonban kétszer Khabib, kétszer Ferguson dőlt ki a sorból sérülés, vagy fogyasztási nehézségek miatt. Jelen állás szerint pedig nagyon úgy néz ki, hogy öt éven belül ötödszörre sem jön össze a nagy meccs.