A veretlen világbajnok nélkül tartják meg az UFC gáláját

Dana White, presidente do Ultimate, durante a coletiva de Imprensa apos o UFC 211 na American Airlines Center. Dana White
Dallas, TX, USA - 13/05/2017 - UFC 211 Dana White, presidente do Ultimate, durante a coletiva de Imprensa apos o UFC 211 na American Airlines Center. Foto: Jason Silva/AGIF
Vágólapra másolva!
A 2020-as év egyik legjobban várt harca lett volna az UFC 249 fő mérkőzése. Eredetileg a könnyűsúly veretlen világbajnoka, Khabib Nurmagomedov (28-0) és az „őrült" becenévre hallgató Tony Ferguson csapott volna össze egymással. Nos, a sok feltételes mód nem véletlen, mert az „elátkozott" párharcból most sem lesz semmi.

Amit eddig is sejteni lehetett, immár hivatalos. Tényleg kiérdemelte az „elátkozott" jelzőt a fenti párosítás, mert öt éven belül ötödször nem lesz a bunyóból semmi. Kétszer Khabib, kétszer Ferguson dőlt ki a sorból sérülés, vagy fogyasztási nehézségek miatt, most pedig a globális koronavírus-járvány miatti utazási korlátozások tettek keresztbe a harcnak.

Dana White sokáig kitartott amellett, hogy minden nehézség ellenére gond nélkül lemegy az UFC 249, de a körülmények úgy néz ki, hogy legyőzték a szervezet első számú emberét.

A dagesztáni harcos nem lesz ott a gálán, a helyszínt még mindig nem tudjuk, de a legfrissebb hírek szerint az alig két hét múlva esedékes esemény kapcsán a hétfői napon minden kérdésre választ ad White.

Már alig várjuk.