Djokovic elárulta, meddig folytatja pályafutását

Novak Djokovic
Serbian tennis player Novak Djokovic reacts after winning against German tennis player Alexander Zverev during their single match at Adria Tour, Novak Djokovic's Balkans charity tennis tournament in Belgrade on June 14, 2020. - The ATP and WTA Tours have been suspended since March due to the COVID-19 pandemic and will not resume at least until the end of July 2020. (Photo by Andrej ISAKOVIC / AFP)
Vágólapra másolva!
A világelső Novak Djokovic szerint az egész tenisznek jót tett a Nagy Hármas rivalizálása. A világelső szerb arról is beszélt, hogy triójuk rivalizálása nagy fejlődést jelentett a tenisznek és abban reménykedik, hogy jó példát mutattak a jövő generációinak, akiket ezzel inspiráltak.

"Roger Federer és Rafael Nadal is legenda. Ők inspirálnak engem.

Milliószor elmondtam, de elmondom újra, ők tettek azzá a játékossá, aki ma vagyok. Továbbra is ők motiválnak, hogy jobb és jobb legyek" - mondta a szerb játékos.

Novak Djokovic addig folytatná, amíg meg nem előzi Roger Federert a legfontosabb mutatókban Forrás: AFP/Andrej Isakovic

A Nagy Hármasból jelenleg a 39 éves Federer rendelkezik a legtöbb, szám szerint húsz Grand Slam-tornagyőzelemmel, őt követi Nadal 19-cel. A trió legfiatalabb, 33 éves tagjaként Djokovic 17-szer diadalmaskodott GS-tornán.

A szerb klasszis arról is beszélt, hogy elkötelezett hosszútávú céljai iránt, azaz úgy szeretne visszavonulni, hogy ő a csúcstartó a GS-trófeákat illetően és ő állt a leghosszabb ideig a világranglista élén. Kifejtette: ugyanakkor emellett megvannak a napi, heti, vagy éppen szezonális céljai és rutinjai is.