Társoldalunk:

Djokovic elárulta, meddig folytatja pályafutását

2020.06.19. 19:15

A világelső Novak Djokovic szerint az egész tenisznek jót tett a Nagy Hármas rivalizálása. A világelső szerb arról is beszélt, hogy triójuk rivalizálása nagy fejlődést jelentett a tenisznek és abban reménykedik, hogy jó példát mutattak a jövő generációinak, akiket ezzel inspiráltak.

"Roger Federer és Rafael Nadal is legenda. Ők inspirálnak engem. Milliószor elmondtam, de elmondom újra, ők tettek azzá a játékossá, aki ma vagyok. Továbbra is ők motiválnak, hogy jobb és jobb legyek" - mondta a szerb játékos.

Novak Djokovic addig folytatná, amíg meg nem előzi Roger Federert a legfontosabb mutatókbanForrás: AFP/Andrej Isakovic

A Nagy Hármasból jelenleg a 39 éves Federer rendelkezik a legtöbb, szám szerint húsz Grand Slam-tornagyőzelemmel, őt követi Nadal 19-cel. A trió legfiatalabb, 33 éves tagjaként Djokovic 17-szer diadalmaskodott GS-tornán.

A szerb klasszis arról is beszélt, hogy elkötelezett hosszútávú céljai iránt, azaz úgy szeretne visszavonulni, hogy ő a csúcstartó a GS-trófeákat illetően és ő állt a leghosszabb ideig a világranglista élén. Kifejtette: ugyanakkor emellett megvannak a napi, heti, vagy éppen szezonális céljai és rutinjai is.