Társoldalunk:

A japánok nem akarnak nézők nélküli olimpiát

2020.08.04. 21:39

A házigazda japánok sem akarnak nézők nélküli olimpiát jövőre - jelentette ki Takaja Masza, a tokiói ötkarikás játékok szervezőbizottságának szóvivője kedden.

Egy meg nem erősített, múlt hét óta terjedő hír szerint Abe Sindzó miniszterelnök azt mondta, az olimpiát mindenképpen meg kell rendezni jövő nyáron, akár nézők nélkül is.

Erre reagálva Takaja Masza kedden egy sajtótájékoztatón felidézte, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke, Thomas Bach júliusban leszögezte, a NOB ellenzi a nézők nélküli rendezvényeket.

Bach nem akar nézők nélküli játékokat, mi sem szeretnénk nézők nélküli játékokat, tehát senki sem szeretne nézők nélküli játékokat" - tette hozzá a szóvivő.

A japánok nem akarnak nézők nélküli olimpiátForrás: The Yomiuri Shimbun/Yomiuri/Koji Ito

Mint elmondta, a japán kormány, a tokiói városvezetés és a szervezőbizottság illetékesei legközelebb ősszel üléseznek, de addig is figyelemmel kísérik a koronavírus-helyzetet.

Takaja Masza elárulta, nincs határidő annak eldöntésére, hogy az olimpiát zárt kapuk mögött, vagy nézők részvételével rendezzék-e meg.

A szervezőbizottság és a NOB március végén a koronavírus-világjárvány miatt halasztotta el a július 24. és augusztus 9. közötti időszakra tervezett ötkarikás játékokat, amelyet a jelenlegi tervek szerint 2021. július 23-tól augusztus 8-ig rendeznek meg.