Az ötszörös olimpiai bajnok úszó szinte már úszni sem tud 25 évesen

Olympic Games 2016 Swimming
Melissa "Missy" Franklin of USA competes in the Women's 200m Freestyle Semifinal of the Swimming events during the Rio 2016 Olympic Games at the Olympic Aquatics Stadium in Rio de Janeiro, Brazil, 8 August 2016. Photo: Michael Kappeler/dpa
Vágólapra másolva!
A korábban a világ legjobbjának is megválasztott Missy Franklin visszavonulása óta is szenved, most egészen durva részletet árult el mindennapjairól. 25 évesen alig tud úszni az ötszörös olimpiai bajnok úszó.

Franklin a 2012-es londoni olimpián 100 és 200 méteres hátúszásban, illetve a 4x100-as vegyes váltó és a 4x200-as gyorsváltó tagjaként is győzött, majd utóbbit négy évvel később Rio de Janeiróban megismételte. A világbajnokságokon összesen 11 aranyérmet nyert, 2012-ben pedig a világ legjobb úszójának választották.

Franklin a people.com-nak egészen döbbenetes titkot árult el arról, hogy a pontosan miért is hagyott fel végleg szeretett sportágával.

Az ötszörös olimpia bajnok úszó, Missy Franklin már szinte úszni sem tud 25 évesen Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Michael Kappeler

"Szinte egyáltalán nem tudok úszni a sérüléseim miatt. Ezt úgy kell érteni, hogy beugrok a vízbe, és talán 20-30 perc összejön, de annyira fájnak a vállaim, hogy ez a maximális idő, amennyit elbírok, amennyit kezelni tud a szervezetem" – idézte a klasszist az Eurosport Hosszabbítás oldala.

Hozzátette, nem reménykedik már a visszatérésben.

"Nem történt meg az a második vállműtétem, ami szükséges lett volna, és sem a testi, sem a lelki egészségem szempontjából nem látom értelmét annak, hogy visszatérjek."