Ismert teniszezők kényszerültek kéthetes karanténba az Australian Open előtt

2020 US Open - Day 11 SPORT TENNIS grand slam us open tennis championships
NEW YORK, NEW YORK - SEPTEMBER 10: Victoria Azarenka (R) of Belarus talks with Serena Williams (L) of the United States after winning their Women's Singles semifinal match on Day Eleven of the 2020 US Open at the USTA Billie Jean King National Tennis Center on September 10, 2020 in the Queens borough of New York City. Matthew Stockman/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Az ausztrál egészségügyi hatóságok egy Los Angelesből Melbourne-be, az Australian Openre érkezett charterjárat utasai közül kettőnél pozitív koronavírustesztet mutattak ki, emiatt a géppel érkezőket, köztük több ismert teniszezőt 14 napos karanténra köteleztek a hotelszobájukban.

A hatóságok szombaton közölték, hogy a két érintettet - a repülőgép személyzetének egyik tagját és az egyik utast - egészségügyi intézménybe vitték. A többi 66 utast - akik Los Angelesben állítólag negatív teszt birtokában szálltak fel a járatra - közvetlen kapcsolatként karanténra kötelezték.

A helyi média arról számolt be, hogy a hotelszobában maradó játékosok között van a bajnokság kétszeres győztese, Viktorija Azarenka is.

A 31 éves fehérorosz teniszező az elsők között érkezett meg pénteken, és közösségi oldalán fejezte ki örömét, hogy Melbourne-ben lehet. Ehhez egy képet is mellékelt hotelszobája ablakából, de azóta sem tett fel újabb bejegyzést.

Az Australian Open február 8-án kezdődik, a karanténra kötelezett játékosok számára az egyetlen edzéslehetőség 14 napig a szobabicikli használata lesz, míg a többiek szigorú feltételek mellett és felügyelettel naponta akár öt órát is edzhetnek.

Vasárnapig mintegy 1200 teniszező, edző, kísérő és hivatalos személy érkezik 15 különgéppel a Grand Slam-tornára. A résztvevők negatív teszttel indulhatnak útnak, és érkezéskor, illetve a 14 napos karantén alatt naponta szűrik őket. A versenynek három magyar résztvevője lesz, Babos Tímea, Fucsovics Márton és Balázs Attila.