Zsinórban 15 pontot veszített adogatóként a négyszeres Grand Slam-győztes teniszező

Naomi Osaka Oszaka Naomi tenisz
MIAMI GARDENS, FLORIDA - MARCH 31: Naomi Osaka of Japan reacts between sets against Maria Sakkari of Greece in their quarterfinal match of the Miami Open at Hard Rock Stadium on March 31, 2021 in Miami Gardens, Florida. Michael Reaves/Getty Images/AFP (Photo by Michael Reaves / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Oszaka Naomi nem jutott a legjobb négy közé a Miamiban zajló keménypályás tenisztorna 3,2 millió dollár (980 millió forint) összdíjazású női versenyében.

A másodikként rangsorolt japán játékost két játszmában, 1 óra 13 perc alatt búcsúztatta a 23. helyen kiemelt görög Maria Sakkari.

A japán teniszező a második szettben 4:1-es vezetést követően zsinórban 15 pontot veszített adogatóként, amit a szurkolók sem akartak elhinni.

A februári Australian Open megnyerésével már magát négyszeres Grand Slam-győztesnek mondható Oszaka veresége azt jelenti, hogy a Miami torna után is Ashleigh Barty marad a világelső a női mezőnyben.

Barty az elődöntőben Elina Svitolinával találkozik, az Oszakát kiejtő Sakkari pedig Bianca Andreescuval mérkőzik meg a döntőbe jutásért.

A férfiaknál az első helyen kiemelt Danyiil Medvegyev ezúttal sem bírt a spanyol Roberto Bautista Aguttal. A két játékos harmadszor találkozott egymással, és mindannyiszor a 32 esztendős Bautista Agut nyert.

A spanyol a mezőny egyik legtehetségesebb fiataljával, a 19 éves olasz Jannik Sinnerrel mérkőzik majd meg az elődöntőben.

Tenisz, WTA-torna, Miami, negyeddöntő:
Sakkari (görög, 23.)-Oszaka (japán, 2.) 6:0, 6:4
Andreescu (kanadai, 8.)-Sorribes Tormo (spanyol) 6:4, 3:6, 6:3
Az elődöntőben: Barty (ausztrál, 1.)-Szvitolina (ukrán, 5.), Andreescu-Szakkari

Tenisz, ATP-torna, Miami, negyeddöntő:
Bautista Agut (spanyol, 7.)-Medvegyev (orosz, 1.) 6:4, 6:2
Sinner (olasz, 21.)-Bublik (kazah, 32.) 7:6 (7-5), 6:4