Tavaly a járvány gócpontja volt, ezúttal zárt kapus lesz a belgrádi tenisztorna

tenisz Adria Tour
Austrian tennis player Dominic Thiem (front) serves to Serbian tennis player Filip Krajinovic during the final at the Adria Tour, Novak Djokovic's Balkans charity tennis tournament in Belgrade on June 14, 2020. - The ATP and WTA Tours have been suspended since March due to the COVID-19 pandemic and will not resume at least until the end of July 2020. (Photo by Andrej ISAKOVIC / AFP)
Vágólapra másolva!
Nem lesznek nézők a 650 ezer euró (235,3 millió forint) összdíjazású belgrádi férfi tenisztornán, amelyet április 19-25. között rendeznek.

A szervezők részéről Djordje Djokovic - a világelső Novak testvére - közölte: a világjárvány visszaszorítsa érdekében meghozott intézkedések figyelembe vételével rendezik az eseményt, ez pedig nem teszi lehetővé, hogy fogadják a rajongókat a szerb fővárosban.

Tavaly nyár elején nem sült el jól a belgrádi tenisztorna Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Tavaly a Djokovic fivérek - már a pandémia idején - Szerbiában és Horvátországban rendeztek jótékonysági tenisztornákat, amelyekre mintegy négyezer néző látogatott el. Az Adria Tour eseményeit azonban több kritika érte, miután a közvetítéseken látható volt, hogy a nézők nem tartják be a távolságtartási szabályokat és sokan közülük nem viselnek maszkot.

A játékosokat pedig azért bírálták széles körben, mert a belgrádi éjszakában szórakozóhelyeken mulattak, és ennek következtében többük megfertőződött a koronavírussal.

Djordje Djokovic kiemelte: az idei is egy mindenki számára nehéz esztendő, a különböző korlátozások pedig sok sérülést eredményeztek. Hozzátette: Borna Coric és Stan Wawrinka sajnálatos módon lemondta ugyan a belgrádi részvételt, de sok top 30-as játékos lép pályára, testvére, Novak mellett Dominic Tiem, Gaël Monfils, Aszlan Karacev, Filip Krajinovic, Laslo Djere (Györe László) és Miomir Kecmanovic is ott lesz a mezőnyben.