Vágólapra másolva!
Fucsovics Márton két szettben kikapott a hazai pályán szabadkártyával szereplő Dominic Stephan Strickertől a genfi salakpályás férfi tenisztorna nyolcaddöntőjében, míg a Babos Tímea és Vera Zvonarjovával alkotta magyar-orosz duó bejutott az elődöntőbe a belgrádi salakpályás női tenisztorna páros versenyében. Mindkét magyar teniszező meccsét több órára félbe kellett szakítani a rossz időjárás miatt.

A világranglistán 44. magyar szerdán 0:3-mal kezdett a 18 éves svájci ellen, aki a nyitófordulóban - élete első ATP-főtábláján - nagy meglepetésre megverte a 2014-ben US Open-bajnok horvát Marin Cilicet. Az MTK játékosa 4:4-nél utolérte a 419. helyen álló Strickert, aki 5:6-nál ismét brékelte őt, és 50 perc elteltével szettelőnybe került.

A folytatásban a 29 éves Fucsovics rögtön elvette ellenfele adogatását, ám 2:1-nél szakadni kezdett az addig csak szemerkélő eső, így a játékosok az öltözőbe vonultak. Bő fél óra elteltével folytatódott a meccs, a Roland Garros tavalyi junior bajnoka visszabrékelt, és 1:3-ról 4:3-ra fordított, majd 5:4-es vezetésénél újabb egyórás esőszünet következett. Ezután Fucsovics rögtön elvesztette az adogatását, ezzel együtt a meccset is.

Fucsovics nyolcaddöntőjét esőszünet miatt kellett felfüggeszteni Forrás: AFP/Fabrice Coffrini

Eredmények, nyolcaddöntő:

Dominic Stephan Stricker (svájci)-Fucsovics Márton 7:5, 6:4

A Babos Tímea és Vera Zvonarjova alkotta magyar-orosz duó szerdán 6:1, 4:2-re vezetett az orosz Natela Dzalamidze és Irina Hromacsova ellen, amikor esőszünet következett. A játékosok több mint két órát töltöttek az öltözőben, majd már csak négy gémre jöttek vissza, Babosék lezárták a meccset, és összesítve 68 perc alatt nyertek.

A négy között Babos és Zvonarjova a hazai közönség előtt szereplő, negyedikként rangsorolt Aleksandra Krunic, Nina Stojanovic duóval találkozik.

Eredmény:
páros, negyeddöntő:

Babos Tímea, Vera Zvonarjova (magyar, orosz, 2.)-Natela Dzalamidze, Irina Hromacsova (orosz) 6:1, 6:4

Ugyancsak félbeszakadt a selejtezőből érkezett Jani Réka nyolcaddöntője a női salakpályás belgrádi tenisztornán.

A világranglistán 220. játékos a nyitókörben a cseh Tereza Martincovát (94.) búcsúztatta, majd szerdán az orosz Anna Kalinszkajával (111.) találkozott, pályafutása során először.

A csapadékos időjárás miatt eleve több órás csúszással kezdődött találkozón a 29 éves Jani negyedóra után 2:0-ra vezetett, amikor ismét rákezdett az eső, és a játékosok levonultak az öltözőbe. A rendezők letakarták a pályákat, és Jani mérkőzése várhatóan csak csütörtökön folytatódik.