Vágólapra másolva!
A nehézsúlyú bokszvilágbajnok Tyson Fury édesapja, John szerint fiának fel kellene adnia WBC-övét, hogy elkerülje a Deontay Wilder elleni küzdelmet, hogy helyette Anthony Joshuával bokszoljon.

Mivel mindketten aláírták a szerződést, így július 24-én, Las Vegasban harmadszor is összecsaphat a Boksz Világtanács (WBC) jelenlegi nehézsúlyú világbajnoka, a brit Tyson Fury és a korábbi övtulajdonos, az amerikai Deontay Wilder.

A felek megállapodása egyben is jelenti, hogy csak a tervezettnél később rendezhetik meg Fury és a további három fontos szervezet - az IBF, a WBA és a WBO - vb-övét birtokló, szintén brit Anthony Joshua Szaúd-Arábiába tervezett csatáját a profi nehézsúly egyesített világbajnoki címéért, amelynek nemrég bejelentett dátuma augusztus 14. volt.

Tyson Fury július 24-én csap össze Wilderrel és csak később Joshuával Forrás: AFP/2020 Getty Images/Al Bello

A BBC Sport megírta, hogy Fury édesapja, John egyáltalán nem örül annak, hogy fia Wilderrel is szeretne megküzdeni.

árulta el John Fury.

Fury és Joshua csúcsmérkőzése kuriózumnak számítana, hiszen a profi ökölvívás történetében a felek először küzdhetnek meg mind a négy övért, hogy eldöntsék, ki lesz a sportág vitathatatlan nehézsúlyú világbajnoka.

Ehelyett Furynek most a Wilder elleni összecsapásra kell készülnie, amely apja szerint rossz hatással lehet a tervezett csúcsrangadóra és ronthatja fia esélyeit Joshua ellen.