Vágólapra másolva!
Nagyszerű visszajelzéseket kaptak a legrangosabb magyar kerékpárverseny szervezői az idei viadal után. A Tour de Hongrie hivatalos oldala kiemeli, hogy különösen sokat jelent, hogy maguk a résztvevő csapatok sem fukarkodtak az elismerésekkel.

„Amazing possibility", „perfect from any point of view", „super organization", „great tour", „high level race", „the most safe stage race", „superwell organized", „friendly race", „with a fantastic final setting in Budapest" – csak néhány jelzős szerkezet a Tour de Hongrie szervezőinek a csapatoktól kapott visszajelzéseiből.

Korábban sohasem vett részt ilyen erős mezőny a Magyar körversenyen.

2021-ben nyolc WorldTeam, kilenc ProTeam, négy kontinentális csapat és a magyar válogatott indult el a viadalon.

2021-ben is csodálatos helyeken tekert a Tour de Hongrie mezőnye Forrás: Vanik Zoltán, Tour de Hongrie

A résztvevők a körülményekkel, a biztonsággal, az utak minőségével, a szállásokkal, az ellátással, a szervezéssel egyaránt elégedettek voltak, s szinte egytől egyig így búcsúztak: „See you next year!" – vagyis: Találkozunk jövőre!

A szervezők szempontjából nagyon fontos volt, hogy ilyen erős mezőnyt fogadhatott Magyarország, hiszen a Tour de Hongrie célja, hogy bekerüljön a ProSeries nevű sorozat eseményei közé.

Ennek egyik kritériuma volt, hogy legalább tizenhárom WorldTeam és ProTeam vegyen részt a 2021-es versenyen, ezt bőven sikerült túlteljesíteni.

Ugyanígy sikerült jócskán felülmúlni a másik komoly kritériumot, mely szerint legalább öt országban élő televíziós közvetítés legyen a pályázó eseményről. Nos, a Tour de Hongrie világhírű partnerének, a Tour de France szervező csapatának, az A.S.O-nak köszönhetően

ebben az évben már több mint százötven(!) országban lehetett élő közvetítést látni nemzeti körversenyünkről!

Az idei Tour de Hongrie nemzetközi ellenőre, a tokiói olimpián is bíráskodó Bruno Valcic a szervezőknek elárulta: a Nemzetközi Kerékpáros Szövetségének elküldendő jelentése „teljesen zöld" lesz, vagyis minden értékelendő területen kitűnőre vizsgázott az Eisenkrammer Károly vezette szervező csapat. A horvát versenybíró ezzel is sok sikert kívánt Magyarországnak a ProSeries-hez.

A „labda" most már a szervezőknél van: amint megérkezik a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) értékelése, a jövő évi tervezett dátummal és a 2022-es ProSeries-pályázattal indulhat vissza a postás Budapestről a svájci Aiglébe...