Vágólapra másolva!
Nem sokon múlt, hogy mind a négy élen haladó versenyző pórul járjon a csúszós-vizes úton, végül mindannyian célba érkeztek a Clásica San Sebastián nevű egynapos kerékpárversenyen.

Amikor nincsen olimpia, akkor a Tour de France és a Vuelta a Espana háromhetes körversenyek között nem szokott sok rangos verseny lenni, így a csodálatos baszkföldi tájakon haladó viadal is nagyobb figyelmet kap, mint ilyenkor, amikor ötkarikás játékokat rendeznek.

A 223,5 kilométeres, kisebb-nagyobb emelkedőkkel nehezített egynapos verseny ezúttal négy bringás között dőlt el, de nem sokon múlt, hogy ez ne így legyen. Öt kilométerrel a vége előtt Mikkel Honorét a betonfal fogta meg az utolsó lejtmenetben attól, hogy a csúszós-vizes útról egy szakadékba zuhanjon.

A dán versenyző kerékpárja Lorenzo Rota alól is kisöpörte a biciklit, aki így nem tudott érdemben részt venni a hajrában. Nem úgy Honoré, aki az utolsó méterekig harcban volt az első helyért, de a végül a győzelmet megszerző amerikai Neilson Powless és az idei Touron két szakaszt is nyerő Matej Mohoric is lehajrázta őt.

A mezőnyben olyan sztárok is ott voltak, mint Julian Alaphilippe, Jonas Vingegaard, Bauke Mollema, Egan Bernal vagy Mikel Landa.